Nokikpannu, makkarat ja maissit nuotioritilän päällä.

Pyörivä laavu Liminganlahdelle – katso video!

Liminganlahden luontokeskuksen läheisyyteen saadaan lähipäivinä pyörivä laavu. Taustalla on Haukiputaan Rotaryklubin ja Limingan kunnan yhteistyö, kertoo liikelaitosjohtaja ja maisemasuunnittelija Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

– Kunnanarkkitehti Venanzia Rizzi on rotarylainen ja hänen kauttaan kuulin haukiputaalaisten projektista. Meillä puolestaan oli laavu etsinnässä ja tällainen pyörivä laavuhan sopii Liminganlahdelle aivan erinomaisesti.

Laavua on kevyt pyörittää ja sitä voi asemoida tuulen tai auringon mukaan tulistelijoille sopivaksi. Laavun asentaminen tehdään tämän viikon aikana, jonka jälkeen se on kenen tahansa käytettävissä. Pyörivä laavu tulee aika lähelle lintutornia– paikalle, jossa oli ennen kaivonrengas makkaranpaistoa varten.

– Uusi laavu tulee palvelemaan sekä luontokeskuksen vieraita että tänä syksynä luontokeskuksen viereen valmistunutta uutta luontokoulua, Vavuli-Kiviniemi kertoo.

Laavun kauppahinta menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, ja laavun alkuperäinen idea tulee Iistä. Praavan nokalle valmistui Iin Ojakylän kyläyhdistyksen rakentamana tiettävästi ensimmäinen pyörivä laavu.