Rantakylässä harrastetaan taas turvallisesti hirvenmetsästyksen aikana

Hirvenmetsästyksen kausi on taas tuloillaan ja virallinen aloituspäivä on lauantaina 1.10. Alueelle on tullut ja paikoin vielä tulossa metsästyksestä kertovia varoituskylttejä. Varoituskyltit ja niiden paikat katsottiin viime vuonna yhteistyössä Limingan kunnan, Rantakylän alueella toimivien metsästysseurojen, riistanhoitoyhdistyksen sekä Lakeus MTB:n kanssa.

– Viime vuonna homma toimi hienosti kaikkien osalta ja tänä vuonna on tarkoitus jatkaa tätä hyvin toimivaa toimintatapaa. Metsästysalue ja pyöräilyreitit ovat samalla alueella, mutta hyvällä yhteistyöllä alueiden päällekäisyydestä selvittiin ilman vaaratilanteita, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Hirvenmetsästys alkaa tämän viikon lauantaina ja kylttien pystytys tapahtuu perjantaihin mennessä. Kyltit ovat paikoillaan joulukuun loppuun saakka. Metsästyksen ollessa käynnissä metsästäjät pystyttävät vielä yleisten huomiokylttien lisäksi erillisiä kylttejä.

– Pystytämme eri puolille aluetta huomiokylttejä, joissa pyöräilijöitä ja muita alueella liikkujia ohjataan pysymään merkatuilla reiteillä, käyttämään värikkäitä asusteita sekä hyvin erottuvaa valaistusta hämärällä liikuttaessa.

Hirvenmetsästys ajoittuu pääsääntöisesti viikonloppuisin aamupäiviin.

– Tuolloin pyörälenkille lähtevät voivat toki hyödyntää myös Tupoksen maastopyöräreittiä.

Lisätietoja:
liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen, 040 358 6345, janne.laamanen@liminka.fi