Rantakylässä harrastetaan turvallisesti myös hirvenmetsästyksen aikana: “Haluamme turvata kaikkien liikkumisen ja harrastamisen”

Limingan kunta, Rantakylän alueella toimivat metsästysseurat, riistanhoitoyhdistys sekä Lakeus MTB ovat kokoontuneet pohtimaan pyöräilyturvallisuutta alkavan hirvenmetsästyskauden kynnyksellä.

– Metsästysalue ja pyöräilyreitit ovat samalla alueella. Haluamme yksissä tuumin turvata kaikkien turvallisen liikkumisen ja harrastamisen. Hyvällä yhteistyöllä ja tiedottamisella riskit saadaan minimoitua, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Riskeillä Laamanen viittaa metsästysonnettomuuteen, joka tapahtui vuosi sitten Savukoskella.

– Pystytämme eri puolille aluetta huomiokylttejä, joissa pyöräilijöitä ja muita alueella liikkujia ohjataan pysymään merkatuilla reiteillä, käyttämään värikkäitä asusteita sekä hyvin erottuvaa valaistusta hämärällä liikuttaessa.

Hirvenmetsästys ajoittuu pääsääntöisesti viikonloppuisin aamupäiviin.

– Tuolloin pyörälenkille lähtevät voivat toki hyödyntää myös Tupoksen maastopyöräreittiä.

Hirvenmetsästys alkaa tämän viikon lauantaina ja kylttien pystytys tapahtuu torstain aikana. Kyltit ovat paikoillaan 1.12.2021 saakka. Metsästyksen ollessa käynnissä metsästäjät pystyttävät vielä yleisten huomiokylttien lisäksi erillisiä kylttejä.

Yhteistyössä ovat mukana Limingan kunta, Lakeus MTB, Limingan Seudun Riistanhoitoyhdistys, Ranta-Virkkulan Eränkävijät ry sekä Virkkulan Erämiehet ry.


Lisätietoja:

liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen, 040 358 6345, janne.laamanen@liminka.fi