Lehtipuiden latvat sinistä taivasta vasten.

Saunarannassa käynnistyy puistometsien hoitotyöt, Hillaniemen ja Kevätniemen kunnan tontit siistitään

Saunarannassa käynnistyy puistometsien hoitotyöt, Hillaniemen ja Kevätniemen kunnan tontit siistitään, kertoo maisemasuunnittelija ja liikelaitosjohtaja Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

– Saunarannan kunnan omistamien puistometsien hoitosuunnitelman mukaiset harvennushakkuut toteutetaan hoitokartan mukaisesti elo-syyskuun aikana 2022 sääolosuhteiden salliessa. Työt alkavat ensi viikolla.

Harvennukset toteutetaan huomioiden erityisesti alueen maisema- ja luontoarvot sekä metsän uudistuminen ja myrskyvaurioiden torjunta puistometsissä. Vesakon raivaamisia tehdään kapeammilla alueilla miestyönä ja harvennukset kuuluvat suunnitellusti Saunarannan viheralueiden viimeistelyyn.

– Hillaniemen, Kevätniemen ja Saunarannan rakentamattomat tontit siistitään samalla pajukoista ja risukoista. Metsänhoidolliset toimenpiteet toteuttaa Metsänhoitoyhdistys Siikalakeus. Kone työskentelee kunkin tontin kohdalla vain hetken, jolloin kannattaa välttää varoetäisyydellä liikkumista. Varoetäisyys on 70 metriä.

Vavuli-Kiviniemi muistuttaa, että muutoinkaan hakkuutyömaalla ei saa liikkua koneiden ollessa käynnissä ja puupinoja tulee varoa.

– Niiden päälle kiipeäminen on kielletty. Muistattehan vanhemmat varoittaa ja valvoa lapsia.

Yksityisten tonteilla ja maa-alueilla ei tehdä mitään harvennus ja kaatotöitä. Harvennustyöt koskevat ja rajoittuvat vain kunnan omistamille alueille. Hakkuutähteet siivotaan samanaikaisesti. Pyydämme lähialueen asukkaita ilmoittamaan puistoalueiden vaarapuista puistopuutarhurille p. 040 194 0198.

Pääset tutustumaan Saunarannan hoidettaviin puistometsäalueisiin tästä linkistä. Kevätniemen ja Hillaniemen siistittävät kunnan tontit löytyvät puolestaan tästä linkistä.