Suur-Limingan markkinoita elävöittää Hannu Krankan hahmo.

Suur-Limingan markkinoille ja Viikateniiton MM-kisoihin pääsee myös junalla! – ”Kotiseutu ja liminkalaisuus näyttävät parhaat puolensa”

Koko perheen markkinat järjestetään Limingan Abrahamin kulttuuripuiston alueella lauantaina 13.8. klo 10 alkaen. Myös Viikateniiton MM-kisoihin odotetaan kävijöitä laajalti ympäri lähiseutua. Lapsiperheiden ehdoton vetonaula on maaseutunäyttely eläimineen ja traktoreineen. Päivä jatkuu vielä Nuorisoseuralla pidettävillä Vilho Lampi -iltamilla, jossa markkinaväkeä tanssittavat sekä Nope- että Tallarit-orkesterit.

– Nyt toista kertaa pidettävän tapahtuman teema kietoutuu Limingan hienoon historiaan Suur-Liminkana, 1500-luvun emäpitäjänä ja hallintoalueena, joka ulottui läpi Hailuodon, Oulunjokilaakson ja Kainuunkin, tiivistää Päivi Kennilä Limingan Yrittäjät ry:stä.

Käsityötuotteiden ja muiden ainutlaatuisten myyntituotteiden ohella markkinoilla on luvassa monenlaista näkemistä ja kokemista kaikille. Markkinoita juontaa Limingan historian suurmies, nuijasotapäällikkö Hannu Krankka (Sauli Pahkasalo).

Krankan lisäksi heräävät henkiin myös monet muut Limingan merkkihenkilöt, jotka kiertävät alueella. Vanhassa Limingassa avoinna ovat Abraham Ojanperän muistokoti Aappola ja Vilho Lampi -museo ja myös aivan kivenheiton päässä Limingan taidekoulu. Lapset ja nuoret pääsevät halutessaan osallistumaan taidetyöpajoihin.

– Myyjiä on tulossa hyvä määrä ja tarjolla on monenlaisia käsitöitä, ruokatuotteita, puutöitä, keramiikkaa ja paljon muuta. Viime vuoden tapaan tarjoamme lapsille hattarat ja poniajelulle pääsee pientä maksua vastaan, listaa Kennilä.

Vetonaulana myös lasten maaseutunäyttely

Koko perheelle suunnattua ohjelmaa on mukana muutenkin runsain mitoin. Lasten maaseutunäyttelyn järjestävät yhteistyönä Limingan ja Lumijoen 4H-yhdistykset.

– Tapahtumassa tuodaan maaseudun moninaisuus ja mahdollisuudet kaikkien ulottuville tiedon ja tekemisen muodossa. Nimestään huolimatta lasten maaseutunäyttelyyn ovat kaikki tervetulleita ja jokaiselle kävijälle on varmastikin tarjolla jotain uutta tietoa ja uusia kokemuksia. Näyttelyyn ei ole pääsymaksua, mutta voit ottaa muutaman euron mukaan ongintaa ja arvontaa varten, vinkkaa Laura Nissilä Limingan 4H-yhdistyksestä.

Esittely- ja toimintapisteitä voi kiertää oman aikataulun mukaan ja halutessaan osallistua vaikka kepparikisoihin. Pappilan edestä löytyvän peltoalueen perältä pidettävästä maaseutunäyttelystä löytyy traktoreita, eläimiä, kädentaitopisteitä, koiraharrastusnäytöksiä, metsätietoa hävikkiruoka- sekä kalastusneuvontaa.

Päivän krunaa perinteinen Niittypäivä ja viikateniiton MM-kisat markkina-alueen läheisellä pellolla, kertoo Reijo Timperi LC Liminka-Liminganlahdesta.

– MM-kisoissa kilpaillaan henkilökohtaisissa sarjoissa ja joukkuekilpailujakin on tiedossa. Kotiseutu ja liminkalaisuus näyttävät parhaat puolensa. Perinteisesti tapahtumassa tuuletetaan myös kansallispukuja.

Infoa:

  • Illalla Limingan Nuorisoseuran talolla järjestetään Vilho Lampi -iltamat. Iltatapahtumaan lipun voi hankkia ennakkoon tiketti.fi-palvelusta, jonne pääset tästä linkistä. Osa lipuista myydään ovelta.
  • Mikäli haluat mukaan myyjäksi tai näytteilleasettajaksi, voit vielä olla suoraan sähköpostitse yhteydessä sähköpostitse: limingan@yrittajat.fi. Kerro viestissäsi hieman yrityksestäsi ja tuotteistasi sekä siitä, miten sopisitte mukaan Suur-Limingan markkinahumuun
  • Kauempaakin kannattaa markkinoille suunnata, sillä Oulun suunnalta matka onnistuu helposti vaikka lättähattujunalla! Lättähatun aikataulut varmistuvat kesän aikana ja ovat nähtävillä Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat ry:n sivuilta tästä linkistä.
  • Markkinatapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoa Suur-Limingan markkinoista löytyy markkinoiden omilta nettisivuilta tästä linkistä.
  • Ota myös seurantaan Facebookissa Suur-Limingan markkinat – tapahtuma löytyy tästä linkistä.

Viikateniiton MM-kisat Limingassa