Syksyn viileydessä maistuu lempeä kanakeitto – nappaa resepti talteen!

Liminganlahden keskuskeittiö tarjoaa myös syyslomalla monipuolista ja maistuvaa lounasta kunnan eri yksiköissä. Torstaina lounaslistalta löytyy yksi kestosuosikeista – lempeä kanakeitto!

Kanakeiton reseptiä on toivottu keittiöltä ja nyt näihin toiveisiin vastataan: tästä artikkelista löydät Linnukan kokkien herkullisen kanakeittoreseptin! Jos siis lomaviikolla kanakeittopäivä sattuu menemään sanan mukaisesti ohi suun, onnistuu keiton kokkaaminen myös kotona. Keittelemisiin!

Koulujen ja päiväkotien koko syksyn lounaslistan pääset kurkkaamaan täältä.

Lempeä kanakeitto

2 litraa vettä
5–6 rkl Maizena maissitärkkelystä
1 kanaliemikuutio
200 g pitkäjyväistä riisiä
400 g suikalejuureksia
1 kg broilerin paistisuikaleita
5 dl ruokakermaa
curryä, rakuunaa, mustapippuria (ja suolaa)

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sinne kanaliemikuutio. Kaada riisi kiehuvaan veteen. Ruskista broilerin paistisuikaleet pannulla. Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon kypsennetty broileri ja suikalejuurekset.

Sekoita Maizena huolellisesti kylmään veteen ja lisää seos keittoon. Mausta curryllä, rakuunalla ja mustapippurilla. Lorauta lopuksi ruokakerma ja anna hautua. Lisää tarvittaessa suolaa. Herkuttele perheen tai ystävien kanssa!

Voit myös ottaa reseptin talteen myöhempää käyttöä varten tallentamalla alla olevan kuvan omalle tietokoneelle! Kuvan tallentaminen onnistuu klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla ”Tallenna kuva nimellä…”.