fbpx

Texmex-pastavuoka, kalanugetit sekä aasialainen kalapata läpäisivät lasten ja nuorten makuraadin

Liminganlahden koululla  järjestettiin marraskuun ensimmäisenä päivänä makuraati  koululaisille.

– Syksyn aikana on keittiöillä kehitelty uusia ruokia kevään 2024 ruokalistalle kouluruokakyselystä saatujen palautteiden pohjalta, kertoo Sami Tuohimaa.

Maisteluraatiin osallistui lapsia ja nuoria Ojanperän sekä Tupoksen- ja Liminganlahden kouluilta.

– Kokit ovat syksyn aikana kokeilleet ja muokanneet maisteltavista ruoista monta eri koevedosta. Näiden pohjalta on maisteltaviksi ruuiksi valikoituneet maukkaimmat. Tänään maisteluvuorossa ovat ghanalaiseen tapaan mukailtua maapähkinä-broilerikastiketta, aasialaista kalapataa, BBQ-kasvispaistosta, Texmex-pastavuokaa ja erilaisia paneroituja kalatuotteita suomalaisesta kalasta, esittelee ruokapalveluesimies Johanna Sarajärvi.

Makuraadin suosioon nousivat Texmex-pastavuoka, kalanugetit ja aasialainen kalapata. Sen sijaan BBQ-kasvispaistos ei saavuttanut suurta suosiota maistelijoiden keskuudessa.

Tupoksen koulun oppilaiden mielestä on hyvä, että oppilaat saavat vaikuttaa kouluruokailuun ja toivovatkin, että vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestetään myös tulevaisuudessa. Näin toivovat myös Liminganlahden koulun oppilaat. Ojanperän koulun oppilaista oli kivaa ja mielenkiintoista maistella uusia ruokia.

– Oppilaiden osallistamisesta ruokalistan kehittämistyöhön on tarkoitus tehdä makuraadin ja kouluruokakyselyn muodossa jatkossakin. Viime vuonna makuraadin mielipiteen pohjalta ruokalistalle nousivat mifutortillat, joista on tullut keväällä pidetyn kouluruokakyselyn perusteella liminkalaisten lasten ja nuorten yksi suosituimmista kouluruoista, kertoo Tuohimaa.

Kiitokset kaikille tilaisuuteen osallistuneille, kehitetään kouluruokailua yhdessä!