Urheiluhalli Krankka-areena Limingassa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vihkii Krankka-areenan käyttöön Limingassa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen saapuu tänään keskiviikkona vihkimään käyttöön Limingan keskustaan valmistuneen urheiluhallin. Kutsuvierastilaisuutena järjestettävässä vihkiäistilaisuudessa kuullaan ministeriltä juhlapuhe.

– Kurvinen osallistuu myös tilaisuudessa pidettävään paneelikeskusteluun, jossa pohditaan liikunnan yhteiskunnallista merkitystä ja käydään läpi areenahankkeen vaiheita, kertoo viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä, joka myös juontaa tilaisuudeen.

Keskusteluun osallistuvat Kurvisen lisäksi kunnan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen sekä hankkeen rakennustoimikunnan puheenjohtaja Kari Ylönen.

– Tilaisuudessa on luvassa myös musiikki- ja liikuntaesitykset paikallisilta osaajilta: Limingan seudun musiikkiopiston soittajat vastaavat osaltaan juhlatunnelmasta, samoin Limingan Naisvoimistelijat omalla lapsiryhmän esityksellään.

Urheiluhalli on kooltaan noin 2900 neliömetriä ja kustannuksiltaan 5 miljoonaa euroa. Hanke toteutettiin KVR-urakkana ja urakoitsijana toimi WasaGroup Oy.

– Krankka-areenan nimi valikoitui kuntalaisten ehdottamista vaihtoehdoista, ja on osa Hannu Krankka -liikuntapuistoa. Nimi juontaa juurensa liminkalaiseen merkkihenkilöön, nuijasodan kapinallispäällikköön, jolla on Limingan keskustassa myös oma patsas.

Loppukesästä käyttöön otettu halli palvelee koululaisliikuntaa ja urheiluseuratoimintaa.

– Seuroja kuulemalla eri lajiharjoittelun ominaisuudet on voitu huomioida jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, taustoittaa liikuntapalvelupäällikkö Laamanen.

Halli mahdollistaa seuraavat lajit: salibandy, futsal, paini, judo, yleisurheilu, koripallo, lentopallo, telinevoimistelu ja sulkapallo.

– Toisesta kerroksesta löytyvät katsomotilat, juoksusuora pituushyppykuoppineen, toimitsijatilat sekä tekniset tilat. Kahvila- ja infotiski toimii myös lipunmyyntipisteenä. Tilat soveltuvat hyvin myös koulujen juhliin ja vaikkapa messujen pitämiseen.