Koululaiset pelaavat jalkapalloa.

Tupoksen koululla muutoksia liikenne- ja kulkujärjestelyissä

Moduulin rakentaminen ja pihatyöt aiheuttavat Tupoksen koulun alueella väliaikaisia muutoksia liikenne- ja kulkujärjestelyissä, kertoo rakennusinsinööri Silja Syri.

– Työmaa-alue laajenee piha-töiden ja nostojen ajaksi. Hammashuollon kulkuovi poistuu käytöstä ja asiointi siirtyy kuljettavaksi neuvolan ovesta.

Esikoulun edustan paikoitusalue toimii viikkoina 39-40 moduulien varastointipaikkana, joten se poistuu hetkeksi asiakaskäytöstä. Vesikarin koulun liikuntasalin käytön vaatima oppilaskulkureitti toteutuu esitetyn kuvan mukaisesti keltaisella.

– Asfaltti ja pihatyöt aiheuttavat yhtenäiskoulun piha-alueella väliaikaisia oppilaskulkuhaasteita. Oppilaiden oleilu asfalttikoneiden lähistöllä on kielletty. Asfaltointi toteutetaan merkityllä alueella iltatyönä ja viimeistään viikolla 43 eli syyslomaviikolla.

Syri muistuttaa, että ylimääräistä ilta- ja viikonloppuoleskelua koulualueella tulee välttää turvallisuussyistä. Rajatuille työalueille on pääsy kielletty!

Karttakuva Tupoksen koulun pihasta

Myös liikenteeseen muutoksia

Moduulien siirto- ja nostotyön ajaksi 4.–8.10.2021 (viikko 40) Vesikarintien liikenne katkaistaan ennen Riipintien risteystä. Lasten koulu- ja esikoulukuljetukset siirtyvät väliaikaisesti järjestettäväksi kuvassa esitetyn reitin mukaisesti.

– Linja-autojen ja taksien kääntöreitti kulkee Huiskeen pihan läpi, joten viikolla 40 Huiskeen pihalle ei saa pysäköidä!

Myös vanhempien, koulun muiden käyttäjien sekä alueella asuvien kulkuliikenne muuttuu väliaikaisesti oheisen reitin mukaisesti.

– Liikenne voi ruuhkautua alueella, joten erityistä tarkkaavaisuutta ja malttia tarvitaan liikenteessä kulkijoilta, jotta saadaan alueen kehittäminen tämän vuoden osalta maaliin, päättää Syri.

Tupoksen kartta