Kunnanvaltuuston kokous -grafiikka, jossa kunnan logo

Tuunattu kuntastrategia hallituksen pöydällä maanantain kokouksessa

Tulevana maanantaina pidettävässä kunnanhallituksen kokouksessa käsitellään tuunattua kuntastrategiaa, eri työryhmissä valmistuneita kehittämissuunnitelmia ja valmistaudutaan ensi vuoden talousarvion tekoon, tiivistää hallintojohtaja Tarja Vilmunen.

– Kunnan strategian päivitystä on edellisen kerran käsitelty joulukuussa ja silloin kunnanhallitus palautti asiakirjan jatkovalmisteluun. Valmistelua on jatkettu johtoryhmässä, valtuustoryhmissä ja kahdessa seminaarissa.  Strategia linjaa kunnan kehittämisen kärjet ja asettaa ylätason tavoitteita kunnan toiminnalle.

Strategialuonnoksesta löytyy  muun muassa Hyvinvoivat kuntalaiset -tavoitteen alta seuraavat seurannan kohteet: jokaisella kuntalaisella on vähintään yksi harrastus ja ystävä, osallistamista ja vaikutusten arviointia hyödynnetään päätöksenteossa ja kehittämisessä sekä lapsiystävällisyys ja lasten oikeudet otetaan huomioon kunnan toiminnassa. Kuntastrategiasta päättä lopullisesti kunnanvaltuusto.

– Myös Tupoksen alueen kehittämissuunnitelma on valmistunut ja se esitellään ensi maanantain kunnanhallituksessa. Kokouksessa pohditaan myös kunnan näkökulmaa Ruutikankaan alueen kehittämisessä. Vuoden 2023 talousarvion valmistelun aloitus on ajankohtainen ja kunnanhallitus antaakin laadintaohjeet hallintokunnille tähän työhön.

Voit tutustua esityslistaan tarkemmin tästä linkistä.