Limingan kunnan työhönvalmentajat Annukka Hanni-Niemikorpi ja Niina Niinimaa.

Työhönvalmentajat tutuksi!

Oletko vaihtamassa alaa, etsimässä töitä tai haaveiletko oppisopimuskoulutuksesta? Haluatko lisätietoa kuntakokeilusta vai kaipaatko yrityksesi palvelukseen uusia työntekijöitä? Työllisyyspalveluiden Annukka Hanni-Niemikorpi ja Niina Niinimaa ovat valmiita auttamaan juuri sinua.

 

Annukka Hanni-Niemikorpi

Asun perheeni kanssa Limingassa – lähtöisin olen Hailuodosta. Olen pohjimmiltani yksinäinen susi, mutta teen mielelläni yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Aloitin Limingan kunnan työhönvalmentajana vuosi sitten tammikuussa. Sitä ennen työskentelin kunnalla työttömien Hub-kokeiluhankkeessa, ja aiemmin toisaalla ammatillisena opettajana. Matkan varrella olen opiskellut sosiaalialaa ja suorittanut työhönvalmennuksen erikoisammattitutkinnon.

Työehtävät?

Minuun voi olla yhteydessä kaikkiin työllistymiseen, työnhakuun ja opintojen suunnitteluun liittyvissä asioissa. Myös silloin, kun pohdit alanvaihtoa, voimme yhdessä ideoida polkua unelmiesi työpaikkaan. Asiakkaana voit määritellä sen, miten tiivistä ohjausta haluat: joskus riittää, että kommentoin työhakemustasi sähköpostitse, toisessa tilanteessa voimme tavata useita kertoja ja tehdä tiivistä yhteistyötä suunnitelmasi edistämiseksi.

Parasta työssä

Työssäni parasta on onnistumiset asiakastyössä ja asiakkailta saamani palaute. Luottamuksellisen asiakassuhteen rakentaminen palkitsee, on mukava, kun joku saattaa ottaa uudelleen yhteyttä pitkänkin ajan kuluttua. Työni on myös hyvin liikkuvaa ja vaihtelevaa, kahta samanlaista päivää ei ole. Tärkeää on myös työkavereiden tuki ja yhdessä tekemisen meininki.

Näin rentoudun

Vapaa-ajallani minut löytää usein liikunnallisten harrastusten parista. Erityisesti kuntosali, jooga ja lenkkipolut ovat minulle henkireikä ja keino irtautua työstä. Talvella perheemme yhteinen laji on hiihto, molemmat lapsemme edustavat Limingan Niittomiehiä.

 

Niina Niinimaa

Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Alajärveltä. Luonteeltani olen avoin ja sosiaalinen. Tulen hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Aloitin Limingan kunnassa kehitysvammaisten päivätoiminnan ohjaajana vuonna 2011. Myöhemmin, sosiaaliohjaajan tehtävässä, vastuualueenani oli kuntouttava työtoiminta ja aikuissosiaalityön sosiaaliohjaus. Vuoden alusta siirryin Limingan kunnan työllisyyspalveluihin työhönvalmentajaksi Annukan työpariksi.

Työtehtävät

Voit lähestyä minua, jos olet työnhakijana, kaipaat työtä, olet kiinnostunut työkokeilusta tai palkkatuetusta työstä, mietit uutta ammattia tai opintoja. Voimme yhdessä etsiä sinulle sopivan työ- tai opiskelupaikan, kartoittaa eri opiskeluvaihtoehtoja jne. Autamme työnhakijoita myös hakemusten ja ansioluetteloiden tekemisessä. Jos sinulta puuttuu esimerkiksi työturva-, tieturva- tai muu vastaava korttikoulutus, kannatta olla yhteydessä. Myös uusia työntekijöitä kaipaavat yritykset ovat asiakkaitani: autan mielelläni rekrytoinnissa. Puoleeni voi kääntyä myös oppisopimusasioissa.

Parasta työssä

Mukava työyhteisö on tärkeä asia työssä jaksamisen kannalta. Työssä parasta on ehkä se, että saan auttaa asiakkaita eteenpäin heidän kohdatessa työttömyyttä. Saan olla asiakkaiden tukena heidän etsiessä työpaikkaa tai miettiessä uusia urasuunnitelmia. Nautin asiakastyöstä ja muiden ihmisten auttamisesta sekä tukemisesta.

Näin rentoudun

Perheen kanssa yhteinen aika saa ajatukset pois työstä. Vapaa-ajalla vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, ulkoilen, leivon, katselen tv:stä hömppäsarjoja.  Minulla on kaksi koiraa, joiden kanssa lenkkeilen ja teen metsäretkiä. Tärkeä ”harrastus” minulle on myös tukiperhetoiminta. Nautin lasten kanssa touhuilusta – saan siitä iloa ja voimaa elämääni.