Uimakausi avataan virallisesti 15.6.

Lämpimät kelit ja auringonpaiste ovat houkutelleet uimareita Rantakylän uimapaikalle jo hyvissä ajoin. Virallisesti uimakausi avataan 15.6. Siihen mennessä myös uimarannan varustelu viimeistellään.

– Vedenkorkeus on viime vuoden tapaan koholla ja esimerkiksi osa laiturirakenteista on edelleen pinnan alla piilossa. Vaikka veden alla oleva alue on merkitty kyltillä, puuttuvat rannan narupoijut vielä paikoltaan. Uimapaikkaa käytettäessä tulee siis noudattaa erityistä varovaisuutta ennen virallista avaamista, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Rantakylän ja Tupoksen uimapaikkojen veden laatua seurataan uimakauden ajan Oulun seudun ympäristötoimen toimesta ja mittaustulokset voi käydä lukemassa niiden valmistuttua uimapaikkojen ilmoitustauluilta. Rantakylän uimapaikan uimavesiprofiilia voit tarkastella tästä linkistä.

– Rantakylän uimapaikalla järjestetään uinninvalvonta viime kesän tapaan arkipäivisin juhannuksesta eteenpäin aina heinäkuun loppuun (27.6.–29.7.). Kannattaa huomioda myös, että uinninvalvonnan toteuttamisaikana on mahdollista saada uimaopetusta niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lisätietoa uimaopetuksesta ja ryhmistä voit lukea tästä linkistä.