Lapset seisovat uimalaiturilla Rantakylässä.

Uintikausi avattu!

Virallinen uintikausi on avattu tämän viikon tiistaina Rantakylän virkistysalueella ja Tupoksen uimapaikalla, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

– Rantakylässä vesi on edelleen korkealla ja siellä on jouduttu tekemään poikkeusjärjestelyitä rantoja koskien. Lasten kahluupaikka on rajattu tilapäisesti uuteen rantalinjaan.

Tällä hetkellä tuttu, eteläpuolella oleva hiekkaranta on yhä veden vallassa ja pukukoppeja ei voi tämän vuoksi käyttää.

– Korvaavana pukeutumistilana voi käyttää esteetöntä pukeutumistilaa, kunhan muistaa huomioida erityisryhmien tarpeet. Puuceet ovat myös käytettävissä uikkarin vaihtoon.

Esteettömän uinnin luiska ja kaide on tällä hetkellä vaarallisesti kokonaan veden alla pukukopeista katsottuna H-laiturin vasemmalla puolella. Liuskaa ei saada poistettua, joten alue on rajattu pois käytöstä.

– Uiminen liuskan kohdalla on kielletty. Ilmoitustaululta löytyy vielä tarkempi kuva ja alue on merkitty myös varoituskyltein.

Rantakylän uimapaikasta on rajattu korkean vedenpinnan vuoksi väliaikaisesti pois käytöstä oleva alue.
Rantakylän viristysalueella vedenpinnan korkeuden vuoksi osa rannasta ja uimapaikasta on väliaikaisesti pois käytöstä.

Rannallakävijöitä pyydetään noudattamaan suurta varovaisuutta rannalla ja uimapaikalla liikuttaessa.

– Turvalliseksi katsotut uima-alueet on käyty tarkistamassa myös pinnan alapuolelta.

Kulku H-laiturille ei onnistu varpaita kastelematta, mutta sitä voi kuitenkin käyttää. Sen sijaan vaijeriliuku ei ole käytössä veden korkeuden vuoksi.

– Tupoksen uimapaikka on normaalisti käytössä, mutta aikaisempina vuosina käytössä ollutta bajamajaa ei tänä vuonna ole. Wc-tilana voi käyttää Huiskeen esteetöntä wc:tä, jonne löytyy opastus rannalta.

Vanhempia pyydetään vielä muistuttamaan lapsia ja nuoria, että rannan pelastuskalusto ei ole leikkikalu ja sitä ei saa siirrellä.