Unelmien liikuntapäivää vietetään tiistaina

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää, vietetään jälleen 10.5. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Liikuntapäivä näkyy Limingassa koulupäivän ja illan aikana myös tänä vuonna. Viime vuosi oli ensimmäistä kerta, kun unelmien liikuntapäivää vietettiin tässä muodossa. Tänä vuonna hyväksi todettua toteutusta jatketaan.

– Vastaava tapahtuma toteutettiin viime vuonna koronarajoitukset huomioiden Linnukka-hallissa ja tällöinkin järjestelyistä vastasi Limingan liikuntapalvelut, kertoo erityisliikunnanohjaaja Hanna Koskinen.

Viime vuonna unelmien liikuntapäivänä järjestettiin soveltavan liikunnan tapahtuma ja tänäkin vuonna soveltavan liikunnan mahdollisuuksia tuodaan sisällöissä hyvin esille.

– Nyt tarjontaa on kuitenkin laajemmin tarjolla Krankka-areenalla ja Hannu Krankka -liikuntapuistossa. Tälle vuotta oppilailla on myös omia toimintapisteitä, joten toimintaa on tätäkin kautta saatu monipuolistettua kattavasti.

Unelmien liikuntapäviässä on lajeja tarjolla useaan lähtöön ja oppilailla on mahdollista tutustua liikunnallisten pelien ja leikkien lisäksi muun muassa painiin, tanssiin, voimisteluun, judoon ja salibandyyn. Lajiesittelyistä vastaavaat näissä paikalliset urheiluseurat.

Illalla Unelmien liikuntapäivä näkyy myös työikäisille Hannu Krankka -liikuntapuistossa, jossa on tarjolla ohjattua liikuntaa ulkoliikunta-alueella ja yhdellä tenniskentistä. Osallistuminen ohjattuun toimintaa on maksutonta ja sitä on tarjolla klo 17.30–18.30. Osallistuessasi tähän, otathan mukaan juomapullon, ulkoliikuntakengät, hikipyyhe sekä mahdollisuuksien mukaan treenihanskat.

Lapsi halaa ohjaajaa Unelmien liikuntapäivä -tapahtumassa.. Kuvassa etualalla Eelis Vesterinen, Neea Ristikari ja Auli Kauranen.
Viime vuoden Unelmien liikuntapäivä -tapahtumassa riitti tekemistä ja onnistumisen iloa. Kuvassa etualalla Eelis Vesterinen, Neea Ristikari ja Auli Kauranen.