Liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen avaa kuntosalin ovea älypuhelimellaan.

Uusi tilavarausjärjestelmä käytössä!

Limingan kunnan sisäliikunta- ja kokoustilojen varaamiseksi on otettu käyttöön uusi järjestelmä. Varauksia voi tehdä nyt tästä linkistä.

– Uusi järjestelmä parantaa palvelua: nyt tilat ja niiden varauskalenterit ovat reaaliaikaisesti nähtävillä, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Uuden järjestelmän kautta varattavissa oleviin tiloihin voi tutustua vaikka kotisohvalta.

– Osasta tiloista löytyy kuvan lisäksi myös virtuaaliesitys, joka antaa hyvän käsityksen tilan käyttömahdollisuuksista.

Tilavarausjärjestelmän myötä toistaiseksi käytössä olevan tekstiviestiavauksen lisäksi ovet voi avata käyttötarkoituksen mukaan joko ovikoodilla tai mobiilitunnisteella.

– Esimerkiksi kuntosaleille kulkeminen tapahtuu uusille käyttäjille mobiilitunnisteella, mutta vanhat asiakkaat käyttävät tekstiviestiavausta käyttöoikeusaikansa loppuun saakka. Vähitellen tekstiviestiavaus poistuu, Laamanen selvittää.

Uuden kulkutavan takia Linnukka-hallin kuntosalille on kaksi vaihtoehtoista kulkuovea: uusi ovi on mobiilitunnistetta käyttäville ja vanha tekstiviestiavausta tai avaintagia käyttäville. Kulku palautetaan ensi vuoden aikana yhteen oveen, kun vanha avaustapa poistuu kokonaan.

– Järjestelmää on testattu nyt jonkin aikaa. Kokemusten perusteella uusi mobiilitunniste on toimintavarmempi ja nopeammin reagoiva – se toimii, kuten avaintagi, mutta kulkee puhelimessa mukana.

Laamasen mukaan Limingassa käyttöön otettua avausmenetelmää tai virtuaalista tilojen tutustumismahdollisuutta ei ole tällä alueella vielä käytössä kenelläkään muulla.

– Uusiin järjestelmiin ja niiden käyttöön ottamiseen liittyy aina haasteita, mutta on hienoa, että voimme olla eturintamassa kehittämässä kuntalaisille suunnattuja strategian mukaisia digitaalisia palveluita, päättää Laamanen.