Maailmanpyörä huvipuistossa.

Valtuutetut villiintyivät Ruutikankaasta – Wasalandian huvipuistolaitteet Liminkaan!

Ruutikankaan kehittämiseen paneutunut elinkeino-, kaavoitus- ja maankäyttötyöryhmä on visioinut Ruutikankaalle huvipuiston. Ideatasolla pyöritelty ehdotus konkretisoitui vihdoin tiistaina, kun laitehankinta nytkähti vauhdilla liikenteeseen onnenkantamoisen kautta, kertoo elinkeinojohtaja Teemu Haapala.

– Työryhmän jäsen ja valtuutettu Minna Rautio oli bongannut tori.fi:stä, että Wasalandian huvipuistolaitteet olivat edullisesti myynnissä. Tartuimme tilaisuuteen heti ja nyt kauppa on vahvistamista vailla valmis.

Laitteet ovat vielä paikallaan Vaasassa, joten työryhmä pääsee testaamaan niiden toimivuutta paikan päällä tänään perjantaina 1.4.

– Lumet ovat jo Vaasan korkeudelta pääasiassa sulaneet, joten testiajoille päästään välittömästi. Olemme kehittäneet kolmiportaisen testiajoon soveltuvan kaavakkeen, jolla arvioidaan laitteiden toimivuutta. Testiajon jälkeen työryhmä tekee koonnin ja mikäli kaikki menee hyvin, kauppa vahvistetaan Vaasassa vielä samana päivänä. Jos pohjatyöt Ruutikankaalla saadaan valmiiksi, voidaan uusi ja upea Limmilandia avata jo kesän kynnyksellä.

Vaasassa liminkalaisia vieraita ja kauppoja odotetaan jo innokkaasti.

– Oheispalveluita huvipuistoalueella ei luonnollisesti enää ole, joten olemme ohjeistaneet työryhmää ottamaan mukaan omat pillimehut ja popcornit. Myös pilkkihaalarit tai muuta toppakampetta on hyvä olla mukana testiajoa varten vielä kovin kolean kevätsään vuoksi, kertoo myyjätahoa edustava Rolf ”Rolle” Rundqvist.

Tulevan Limmilandian laitekuvasto on nähtävillä tänään 1.4. Lakeustalon kolmannessa kerroksessa, kunnanviraston infotiskillä.

Päivitys 4.4.2022: Ruutikankaalle ei olla hankkimassa Wasalandian vanhoja huvipistolaitteita – kyseessä siis aprillipila!