Lapset leikkivät autoilla päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen haku on nyt käynnissä – päiväkotipaikoista kova kysyntä!

Ensi toimintakauden varhaiskasvatuksen haku on käynnistynyt, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Sari Supperi.

– Uusi toimintakausi alkaa elokuussa ja syksyn paikat täyttyvät kevään aikana. Hakemuksen voit tehdä Limingan kunnan nettisivuilla. Kasvatuksen ja koulutuksen -sivujen kautta pääset varhaiskasvatuksen omille sivuille, josta löytyy myös sähköisen asioinnin linkki.

Limingan kunnan järjestämää varhaiskasvatusta on tarjolla kirkonkylällä Aapin, Linnukan ja Katrin päiväkodeissa.

– Näistä Aapissa toimii vuorohoito ja siellä vapaana olevat paikat varataan ensisijaisesti vuorohoitoa tarvitseville lapsille. Linnukassa ja Katrissa on vapaana vielä muutamia paikkoja elokuulle. Jo nyt jonossa olevia siirtohakemuksia on niin paljon, että kaikki halukkaat eivät pääse vaihtamaan varhaiskasvatuksen paikkaa toiveensa mukaisesti.

Kaikki halukkaat eivät pääse vaihtamaan varhaiskasvatuksen paikkaa toiveensa mukaisesti.

Vapaita paikkoja voi kysyä päiväkodin johtajilta tai palveluohjaaja Maria Vierimaalta. Yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta.

– Tupoksessa toimii Vanamon, Tuomiaron sekä Koivulan päiväkodit, joissa myös on muutamia paikkoja vapaana. Koivulan päiväkoti on perustettu joulukuun 2021 alussa ja jatkaa toiminataansa myös ensi toimintakauden. Koivulassa on hoidossa pääosin pieniä, alle kolmevuotiaita lapsia, Supperi tarkentaa.

Päätökset varhaiskasvatuksen paikoista ensi kaudelle tehdään kesäkuun aikana.

– Yksityistä varhaiskasvatusta järjestetään palvelusetelillä kirkonkylällä kahdessa Pilke-päiväkodissa, joissa toimii yhteensä kuusi ryhmää sekä Tupoksessa yhdessä Sirius-päiväkodissa, jossa toimii neljä ryhmää.

Uudet päiväkodit helpottavat tilannetta

Varhaiskasvatuksen paikkatilanne helpottuu elokuussa, kun Pilke-päiväkodit rakennuttaa uuden 6-ryhmäisen hirsipäiväkodin Saunarannan risteykseen.

– Sijainti on mahtava, suoran kulkuetäisyyden päässä Tupostien varrella. Pilke Loimuun pääset tututustumaan tarkemmin Pilkkeen nettisivujen kautta. Hakemus sinne tulee myös tehdä kunnan nettisivujen kautta. Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat samat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa

Kunnan oma uusi 8-ryhmäinen päiväkotihanke etenee kilpailutukseen tänä keväänä ja sitä päästään rakentamaan ensi syksynä. Valmista odotetaan olevan 2023 syksyllä.

– Helpotusta tiukkaan paikkatilanteeseen on siis jo näkyvillä. Siihen saakka paikkojen saatavuus juuri asiakkaan toivomassa paikassa saattaa olla heikentynyt.

Avoimen kerhon toimintakausi alkaa 1.9.22 alkaen ja myös siihen on jo haku käynnissä. Kaikkien kerhoon haluavien tulee hakea paikkaa myös tulevalle toimintakaudelle.

– Kerhojen tarkat aikataulut selviävät kesäkuussa, kun suunnittelemme seurakunnan kanssa yhteen kerhoaikataulut niin, että ne eivät ole päällekäin – näin perheet voivat hyödyntää tarjontaa paremmin. Kerhojen päätökset tulevat perheille elokuun aikana, Supperi päättää.

Kerhojen päätökset tulevat perheille elokuun aikana. Kerhojen kestoon ja mahdollisuutta lounaan tarjoamiseen selvitellään kevään aikana muun muassa kyselyn avulla.

Lisätietoja varhaiskasvatuspalveluista löydät Limingan kunnan nettisivuilta tästä linkistä tai ottamalla yhteyttä: varhaiskasvatusjohtaja, Sari Supperi, 050 345 5149, sari.supperi@liminka.fi