Vilho Lmapi, väkevä Lakeus -näyttelyn mainos, jossa Lammen omakuva

Vilho Lampi esillä myös virtuaalisesti!

Vilho Lampi – Lakeuden Van Gogh, virtuaa­li­työpaja

Kesto: 2 tuntia
Suositeltu ikäryhmä: aikuiset

Vilho Lammen taiteeseen johdattavan PowerPoint-esityksen ja työpajakokonaisuuden tavoitteena on tutustua hänen taiteeseensa ja syventyä teemaan myös oman työskentelyn kautta. Hänen teostensa avulla voidaan herätää keskustelua osallistujien elämästä, muistelmista ja kokemuksista. Työpajassa on tarkoitus edistää osallistujien sosiaalista vuorovaikutusta sekä taiteellista toimintaa.

Virtuaalityöpajaan pääset tästä linkistä.

Minun voimani -etätai­depaja

Suositeltu ikäryhmä: 4–10-vuotiaat

Etätaidepajassa tutustutaan Vilho Lammen Väkevä lakeus -näyttelyyn ja tarkastellaan taiteilijan sankarikauden “voimamaalauksia”. Videon tehtävissä pohditaan voimaa ja voimakkuutta, sitä miten voima voi näkyä ja tuntua maalauksissa ja myös meissä itsessämme.

Taidepajan tehtäviin kuuluu voima-asentojen ja -ilmeiden harjoitus, voimamaalauksen tekeminen sekä itsensä kuvaaminen voima-asennossa. Valokuva liitetään voimamaalaukseen joko älylaitteen sovelluksella tai leikkaa-liimaa-tekniikalla. Yhdessä ne muodostavat teoksen, joka kuvastaa lapsen kokemaa voimaa.

Taidepajan lopuksi teoksia tarkastellaan yhdessä niistä keskustellen: mihin voimaa tarvitaan? Missä voima tuntuu? Mikä on sinun voimasi? Tutustu tarkemmin tästä linkistä.