Vilho Lmapi, väkevä Lakeus -näyttelyn mainos, jossa Lammen omakuva

Vilho Lampi esillä myös virtuaalisesti!

Vielä ehdit tutustua Vilho Lampi, väkevä lakeus -näyttelyyn Oulun taidemuseolla! Näyttely itsessään on avoinna sunnuntaihin 28.8. saakka. Voit tutustua näyttelyyn tarkemmin tästä linkistä.  Jos et pääse paikan päälle, voit käydä näyttelyssä myös virtuaalikierroksella. Virtuaalikierrokselle pääset puolestaan tästä linkistä.

Ja kotipitäjässäkin riittää ihasteltavaa. Vanhassa Limingassa Vilho Lampi -museossa on myös meneillään Lakeuden maalarin näyttely. Katso aukioloajat tästä linkistä.

Vilho Lampi – Lakeuden Van Gogh, virtuaa­li­työpaja

Kesto: 2 tuntia
Suositeltu ikäryhmä: aikuiset

Vilho Lammen taiteeseen johdattavan PowerPoint-esityksen ja työpajakokonaisuuden tavoitteena on tutustua hänen taiteeseensa ja syventyä teemaan myös oman työskentelyn kautta. Hänen teostensa avulla voidaan herätää keskustelua osallistujien elämästä, muistelmista ja kokemuksista. Työpajassa on tarkoitus edistää osallistujien sosiaalista vuorovaikutusta sekä taiteellista toimintaa.

Virtuaalityöpajaan pääset tästä linkistä.

Minun voimani -etätai­depaja

Suositeltu ikäryhmä: 4–10-vuotiaat

Etätaidepajassa tutustutaan Vilho Lammen Väkevä lakeus -näyttelyyn ja tarkastellaan taiteilijan sankarikauden “voimamaalauksia”. Videon tehtävissä pohditaan voimaa ja voimakkuutta, sitä miten voima voi näkyä ja tuntua maalauksissa ja myös meissä itsessämme.

Taidepajan tehtäviin kuuluu voima-asentojen ja -ilmeiden harjoitus, voimamaalauksen tekeminen sekä itsensä kuvaaminen voima-asennossa. Valokuva liitetään voimamaalaukseen joko älylaitteen sovelluksella tai leikkaa-liimaa-tekniikalla. Yhdessä ne muodostavat teoksen, joka kuvastaa lapsen kokemaa voimaa.

Taidepajan lopuksi teoksia tarkastellaan yhdessä niistä keskustellen: mihin voimaa tarvitaan? Missä voima tuntuu? Mikä on sinun voimasi? Tutustu tarkemmin tästä linkistä.

Taidevartti: Vilho Lampi, väkevä lakeus

Kesto: 15 minuuttia

Taidevartti on lyhyt tietoisku näyttelystä, jonka jälkeen museovieraat tutustuvat Oulun taidemuseon näyttelyihin itsenäisesti, omaan tahtiin. Taidevartissa tutustutaan näyttelyn teemoihin ja vietetään tuokio yhdessä keskustellen ja ihmetellen. Kesto noin 15 minuuttia. Vilho Lampi -aiheinen taidevartti järjestetään perjantaina 26.8. klo 16.40–16.45. Tapahtuma sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan. After work taidemuseon kahvila Kaaressa perjantaisin klo 15–17. Lisätitetoja saat tästä linkistä.