Kunnanvaltuutettu Asta Muyima.

Yhteisellä asialla: Asta Muyima

Li­min­gan asiois­ta päät­tää 35 val­tuu­tet­tua, mut­ta kei­tä he ovat? Yh­tei­sel­lä asial­la -jut­tu­sar­ja esit­te­lee ih­mi­set pää­tös­ten ta­kaa.

Olen Asta Muyima, 54-vuotias varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Työskentelen vuorohoito-osastolla Aapin päiväkodissa. Harrastan käsitöitä, kuten kutomista, sekä tanssikursseja ja lavatansseja. Olen palijasjalakanen liminkalianen. Asun yhdessä 80-vuotiaan äitini kanssa, ja kaksi aikuista lastani asuu Oulussa. Mummuksi en ole vielä tullut.

Toimin valtuuston jäsenyyden lisäksi viranomaislautakunnassa ja olen Vasemmistoliiton Limingan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen Limingan Vasemmisto ry:n varapuheenjohtaja sekä toimin Pohjois-Suomen Pioneerit ry -varhaisnuorisojärjestössä. Koen, että yhteisistä asioista tulee huolehtia, ja tuntuu oikealta, että voin olla vaikuttamassa ihmisten arjen sujuvuuteen ja hyvään elämänlaatuun.

Koen, että yhteisistä asioista tulee huolehtia, ja tuntuu oikealta, että voin olla vaikuttamassa ihmisten arjen sujuvuuteen ja hyvään elämänlaatuun.

Kunnioitan kaikkien ihmisten mielipiteitä ja olen valmis kuuntelemaan ihmisten erilaisia kantoja asioista. Ja jos jotain sovitaan yhdessä, toimin sovittujen päätösten mukaisesti. Nämä asiat tekevät minusta hyvän tiimipelurin. Yhteistyö on voimaa. Kehittämisalueinani koen syy-yhteyksistä ja asioihin vaikuttavista seikoista tiedon lisäämisen.

Eniten minua kiinnostaa päätöksenteossa päätösten toteutumisen vaikutus ruohonjuuritasolla, esimerkiksi terveydenhuollossa, koulussa, varhaiskasvatuksessa ja  vanhuspalveluissa. Sydäntäni lähellä ovat lasten, nuorten ja lapsiperheiden arjen sujuvuus.

Meidän kaikkien yhteisessä kodissa, Limingassa, on parasta luonnonläheisyys ja se, että kuntamme kehittyy koko ajan kuntalaisten tarpeiden mukaan. Kuntamme kehityskohtina koen koulutilojen ja päiväkotien tilojen kuntoon saattamisen ja kunnossapitämisen – myös tiestöstä. Tarkemmin yksilöitynä haja-asutusalueiden valaistuksen, keskustan katujen kunnon, Värminkoskentie-Ylipääntie kevyenliikenteenväylän rakentamisen koululaisille sekä Rantakylän virkistysalueen kesä- ja talvikäyttäjille.

Vii­ka­te vai trim­me­ri?
Molempia olen käyttänyt, mutta valitsen mieluummin vikatteen.

Kii­ka­rit vai ka­me­ra?
Mieluummin kamera, koska se tallettaa kaiken näkemänsä.

Rös­sy­pot­tu vai ruis­puo­luk­ka­puu­ro?
Molempi parempi, mutta rössypotut maistuu aina.

Minuun saa parhaiten yhteyden sähköpostilla asta.muyima@liminka.fi tai tarttumalla hihasta ja kertomalla huolensa esimerkiksi kauppareissulla.