Yhteisellä asialla: Liisa Kylmänen

Yhteisellä asialla: Liisa Kylmänen

Li­min­gan asiois­ta päät­tää 35 val­tuu­tet­tua, mut­ta kei­tä he ovat? Yh­tei­sel­lä asial­la -jut­tu­sar­ja esit­te­lee ih­mi­set pää­tös­ten ta­kaa.

Olen Kylmäsen Liisa, kunnallispolitiikan konkari,  nyt kun on menossa viides valtuustokausi. Kolme kautta olen tehnyt työtä myös kunnanhallituksessa ja olen ollut myös maakunnallisissa luottamusmiespaikoissa esimerkiksi sairaanhoitopiirin valtuustossa useamman kauden. Olen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja  Limingan edustaja sairaanhoitopiirin valtuustossa.

Ikää minulla on kohta 65 vuotta, mutta olen vielä tiiviisti työelämässä, en halua vielä eläkkeelle. Olen asunut aiemmin Heinijärvellä ja nyt viimeiset 20 vuotta Jutkokylällä. Minulla on kolme aikuista lasta ja lapsenlapsiakin. Perheeseeni kuuluu avomies.

Olen yleislääketieteen erikoislääkäri ja tehnyt terveydenhuollon hallintoa vuodesta 1997 lähtien ensin Limingassa, sitten 14 vuotta Oulussa palvelupäällikkönä ja terveysjohtajana. Tänä syksynä siirryin Tyrnävän johtavaksi lääkäriksi. Harrastan kunnallispolittikan lisäksi liikuntaa ja kesäisin moottoripyöräilemme, minä istun kyydissä.

Kunnallispolitiikka kiinnosti minua jo 90-luvulla, jolloin olin ensimmäisen kauden valtuutettuna. Siiten toimin 10 vuotta Limingan johtava lääkäri ja katselin maailmaa viranhaltijan näkökulmasta. Kun siirryin töihin Oulun terveydenhuoltoon, pystyin jälleen osallistumaan Limingan päätöksentekoon.  Olen huomannut, että minulla on varsin laaja tietopohja monista asioista, erityisesti SOTEeen liittyvistä asioista ja halusin tarjota osaamiseni liminkalaisten käyttöön.

Olen sitä mieltä, että asioista voimme olla eri mieltä, mutta asiat riitelevät, eivät ihmiset ja kunnallinen päätöksenteko on neuvottelua ja kompromissien hakemista ja tosiasioiden huomiointia. Mielestäni kunnallisten päätösten tulee olla tasapuolisia ja oikeudenmukaisia. Riitely, repiminen  ja omen edun tavoittelu eivät kuulu mielestäni kunnalliseen päätöksentekoon

Haluaisin saada tietoa monipuolisesti päätettävistä asioista, jotta pystymme tekemään mahdollisimman oikeita ja oikeudenmukaisia ratkaisuja.

SOTEen liittyvät asiat minua tietysti kiinnostavat ammattini vuoksi. Vaikka Liminka on lapsirikas kunta, haluan pitää esillä myös kaikenikäisten, myös  ikääntyvien liminkalaisten asioita.

Liminka on hyvä kotikunta ja perinteinen liminkalaisuus on maalaisjärkeä, suoruutta ja rehellisyyttä ja ne haluaisin säilyttää liminkalaisina arvoina. Limingassa on hyvät palvelut, luonto lähellä ja mukavia liminkalaisia. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla: liisa.kylmanen@liminka.fi

Viikate vai trimmeri?
Pakko valita trimmeri: en osaa niittää viikatteella, heinä nousee jäljiltäni pikkuhiljaa pystyyn…

Kiikarit vai kamera?
Kamera on varmaan tarpeellisempi minulle.

Rössypottu vai ruispuolukkapuuro?
Osaan keittää todella hyviä rössypottuja, mutta valitsen ruispuolukkapuuron. Sitä on hyvä syödä kun päivystää.