Supermieshahmo, jonka rinnassa on Liminka-logo

Yrittäjä! Joko vastasit kotikunnan yrittäjämyönteisyyttä koskevaan kyselyyn?

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista. Suomen Yrittäjät on mitannut kuntien elinkeinopolitiikan onnistumista joka toinen vuosi.

– Kunnan näkökulmasta olisi tärkeää, että mahdollisimman moni liminkalainen yrittäjä vastaa kyselyyn. Liminka on strategiassaan linjannut haluavansa olla yrittäjämyönteinen kunta ja barometrin kautta saamme puolueetonta tietoa siitä miten kunnan ja yrittäjien välinen yhteistyö toimii, sanoo elinkeinojohtaja Teemu Haapala.

Kunnan näkökulmasta olisi tärkeää, että mahdollisimman moni liminkalainen yrittäjä vastaa kyselyyn.

Tänä vuonna kartoituksen tulosten raportointi uudistuu ja vertailumahdollisuudet paranevat. Jatkossa kuka tahansa voi avoimesti verkossa vertailla valitsemiensa kuntien tuloksia keskenään kysymyskohtaisesti. Näin käyttäjä pystyy rankkaamaan parhaiten menestyneet kunnat esimerkiksi julkisia hankintoja käsittelevissä kysymyksissä, Suomen Yrittäjien sivuilla kerrotaan.

– Tarvitsemme tutkittua tietoa, jotta yrittäjäjärjestö voi vaikuttaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti, jotta yrittämisen olosuhteet kunnissa ovat parhaat mahdolliset, kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen.

Tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja kuntien yhteistyön kehittämiseksi ja konkreettisten uudistustoimenpiteiden sopimiseksi.

Lisätietoa barometristä löydät puolestaan tästä linkistä.
Yrittäjät pääsevät vastaamaan kyselyyn tästä linkistä.