Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

AVI:n uusin ohjeistus astuu voimaan tänään 7.12.2021: Uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi on määrätty, että  7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa toimijoita ehkäisemään tartuntariskiä ja lähikontakteja tiloissaan 7.12.2021 alkaen. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tila järjestelyin tai muulla toimintaansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Tällaisia yleisölle avoimia tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin tiloja ovat:

1) sisätilat, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun;
2) alueellisesti ja toiminnallisesti rajatuissa ulkotilat, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan toiminnan järjestäjä vastaa tiettynä ajankohtana;

Nämä henkilömäärät ylittäviä yleisötilaisuuksia voidaan järjestää edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Määräys on voimassa 7.12.2021 – 31.12.2021.

Voit lukea Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksen tarkemmin tästä linkistä.

Kaikki ajantasaiset koronaan liittyvät ohjeistukset löydät puolestaan kunnan nettisivuilta tästä linkistä.

Päivitetty 7.12.klo 12.22: Tarkennettu uutisen alkua: Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi on määrätty, että  7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.