HaLi-harrastusryhmät mahdollistavat harrastamisen koulupäivän yhteydessä

HaLi-harrastustoiminta starttasi kouluilla syyskuun viimeisellä viikolla. Harrastuksiin ilmoittautuminen järjestettiin valtakunnallisella harrastusviikolla (vko 36). Ilmoittautumisia tuli yhteensä 806 eli liminkalaisista perusopetusikäisistä 35 % löysi harrastustarjottimilta mieluisen harrastuksen.

Koulukohtaiset harrastustarjottimet muodostettiin lasten harrastustoiveiden mukaan, ja tarjolla on tänäkin vuonna monipuolinen valikoima harrastuksia. HaLi – Harrastava Liminka -hanketta pilotoitiin keväällä 2021, jolloin tavoitteena oli kehittää toimintamallia koululla järjestettävälle harrastustoiminnalle. Lukuvuoden 2021–2022 harrastustoiminnan suunnittelussa on pyritty huomioimaan entistä paremmin muun muassa lukujärjestysten yhteensovittaminen harrastusten kanssa.

Ilmoittautumisvaiheessa Limingan kolmella koululla oli yhteensä tarjolla 67 harrastusryhmää. Näistä harrastusryhmistä toteutui 50, minkä lisäksi muodostettiin neljä lisäryhmää suosituimpiin harrastuksiin. Lisäryhmien muodostamiseen vaikuttivat ohjaajien ja tilojen saatavuus sekä lukujärjestysten yhteensovittaminen.

–Suosituimpia alakoululaisten harrastuksia olivat tänäkin vuonna parkour ja temppuilu, pelisuunnittelu, palloilu, eläinkerho ja kokkikerho. Yläkoululaisten suosituimmat harrastusryhmät olivat kiipeily, kuntosali sekä pelisuunnittelu, HaLi-koordinaattori Linda Jaakkola kertoo.

HaLi-harrastustoiminta on ollut erittäin toivottua Liminkaan, sillä se tarjoaa lisää harrastusmahdollisuuksia sekä mahdollistaa tutustumisen uusiin lajeihin. HaLi – Harrastava Liminka oli mukana myös syyslomaviikon Äxön-tapahtumassa, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa uudella Krankka-areenalla. Tapahtumassa sai kokeilla eri harrastuksia ja tutustua Limingan harrastustarjontaan.

– Erityisen mukavaa oli kuulla palautetta HaLi – harrastustoiminnasta niin lapsilta, huoltajilta kuin harrastusten järjestäjiltä, Jaakkola iloitsee.