Iitin Tiltu -näytelmän mainoskuva

Iitin Tiltu astelee Abrahamin kulttuuripuiston lavalle heinäkuussa

Heinäkuussa Abrahamin kulttuuripuiston lavalla nähdään kesäteatteria parhaimmillaan. Vuodenvaihteessa perustettu Limingan teatteriyhdistys Lite ry esittää Laila Sepän käsikirjoittaman näytelmän Iitin Tiltu. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Limingan kunnan kanssa.

– Iitin Tiltu kertoo Matilda Virtasen tarinan viisitoistakesäisestä naisenalusta voimakasluontoiseksi ja päättäväiseksi naiseksi, joka ei kaihda keinoja nähdessään mahdollisuuden saada sukanvarteen kolikon tai pari, kertoo näytelmän ohjauksesta vastaava Hiski Toikkanen.

Juoni etenee lyhykäisyydessään näin: Tiltua eli Matilda Virtasta havittelevat omakseen niin kylän pojat kuin miehetkin. Kylän rauha uhkaa särkyä, kun aikuisuuden kynnykselle astuneesta Tiltusta aletaan kamppailla kynsin ja hampain. Kosioretkelle saapuu jopa pastorin poika Oulusta. Mystinen Rannan Antti uhmaa puolestaan viedä Tiltun mukanaan suureen kartanoon.

– Loput jännittävistä käänteistä sekä Tiltun kohtalo paljastuvat kesäteatterin 500-paikkaisesta katsomosta käsin, jonne toivotamme tervetulleiksi teatterin ystävät niin läheltä kuin kauempaakin! Näytelmän tarinaa siivittää oululaisen Peltokurki-yhtyeen Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen sävellysten soljuva soundi kesäteatterin oman bändin esittämänä, Toikkanen lisää.

Limingan kunnassa iloitaan yhteistyöstä uuden teatteriyhdistyksen kanssa

– Yhteistyö luo paljon hyvää liminkalaiseen kulttuurielämään; saamme kaivattua kesäteatteritoimintaa jatkuvalle pohjalle ja samalla luomme paikallisille teatterin ystäville osallistumisen mahdollisuuksia sekä katsomon että näyttämönkin puolella. Odotan näytelmältä vahvoja roolisuorituksia, vauhtia ja suuria tunteita!, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

Kunta tekee mielellään yhteistyötä ja tukee toimintaa, joka lisää Limingan houkuttavuutta kulttuuri- ja tapahtuma-alalla. Elinkeinojohtaja Teemu Haapala povaakin heinäkuun esityksille suurta suosiota.

– Liminka kun tunnetaan jo vanhana kulttuuripitäjänä, niin on aivan mahtavaa, että on saatu oma teatteriporukka tuottamaan laadukkaita produktioita. Tällainen arvokas yhteistyö lisää niin kunnan pito- kuin vetovoimaakin merkittävästi. Lisäksi Vanha Liminka ja Abrahamin kulttuuripuiston puitteet ovat aivan omiaan kesäteatterin tekemiseen.

Iitin Tiltu saa ensi-iltansa lauantaina 2.7. klo 19.00. Lippujen myynti tapahtuu Tiketti-palvelun kautta, jonne pääset tästä linkistä.

– Tänä vuonna ovimyyntiä kulttuuripuistossa ei ole lainkaan, mutta olemme halunneet varmistaa, ettei lippujen hankinta jää kiinni siitä, että nettipalvelun käyttäminen ei ole ennestään tuttua. Kirjaston henkilökunta on lupautunut auttamaan ja neuvomaan Tiketti.fi-palvelun käytössä aukioloaikojensa puitteissa. Jokaiseen näytökseen on myös varattu 25 lipun kiintiö, joka on myynnissä kirjastolla. Hinta on kuitenkin hieman edullisempi Tiketin palvelua käyttäville, joten ensisijaisesti kannustamme hankkimaan liput sieltä, kertoo viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä.

Näytelmän tarkemmat ajankohdat löytyvät kunnan nettisivujen etusivuilta löytyvästä tapahtumakalenterista. Facebook-tapahtuma löytyy myös verkosta, ja voit tutustua siihen tästä linkistä. Kannattaa ottaa seurantaan myös Abrahamin kulttuuripuiston Facebook-sivut, jonne on luvassa tunnelmapaloja harjoituksista! Sivut löytyvät tästä linkistä.

Limingan teatteriyhdistys Lite ry:n Facebook-sivut löytyvät puolestaan tästä linkistä ja Instagram-tiliin pääset puolestaan tästä linkistä.