Linnukkapuiston leikkikatos kärsi palovaurioista.

Ilkivaltaa Limingassa – Linnukkapuistossa paloi eilen leikkikatos

Kevään aikana eri puolilla Liminkaa on tehty aiempaa enemmän ilkivaltaa. Pahanteko huipentui eilen Linnukkapuistossa, jossa oli sytytetty leikkikatos palamaan.

– Ohikulkija oli soittanut palokunnan paloa sammuttamaan. Kaikkinensa Abrahamin kulttuuripuistossa sekä keskustan puistoalueilla on rikottu ja rellestetty. Näiden kunnostaminen maksetaan verorahoilla ja on pois yhteisestä hyvästä, harmittelee liikelaitosjohtaja Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

Tuhopolttamisen lisäksi mönkijöillä on muun muassa rällätty puistonurmikot läjään, ja kivetystä puolestaan irroteltu ja heitelty puiston lampeen. Puistoa on käytetty myös nuotiopaikkana ja kulttuuripuistossa rikottu lamppuja.

– Oikeita nuotiopaikkoja on sotkettu ainakin Tupoksessa. Isoista tulista on tulipalonvaara näin keväisin, Vavuli-Kiviniemi sanoo ja vetoaa vanhempiin:

– Jutelkaa kotona, mitä lapset kylillä tekevät. Vaikka itse ei olisi mukana pahanteossa, on jokaisen tehtävä puuttua tällaiseen toimintaan. Tarvittaessa tulee olla yhteydessä poliisiin.