Kuva jäätelöpuikosta ja tekstigrafiikka

Kesätekemistä nuorille – katso vinkit tästä!

Limingasta on tänäkin kesän paljon tekemistä ja tapahtumia nuorille. Jokaiselle löytyy jotakin: teatteria, markkinoita ja muuta tekemistä. Monet paikat ovat jo itsessään viihdyttäviä ja käymisen arvoisia. Pakkaa siis reppusi ja tsekkaa tämä top 4 -lista parhaista paikoista Limingan kesässä. Jotta kesän bucket listin tekeminen olisi helpompaa, on alle koottu myös kaikkien mainittujen paikkojen aukioloajat!

1.     Rantakylä

Rantakylä on ehdottomasti yksi Limingan parhaista kesänviettopaikoista: pelkän uimisen lisäksi voit SUP-lautailla, pelata rantalenttistä ja ostaa kioskista herkkuja. Hinnat eivät ole pahat, joten ota rahaa mukaan! Syötävää saa parilla eurolla, SUP-lautailuun kannattaa varata hieman enemmän. Rantakylä on jo eräs nuorten lempipaikka, koska sinne kerääntyy iltaisin monesti paljon nuoria. Mukaan vaan!

Avoinna: Uimaan voi mennä milloin vain, mutta kioski Rantaleijona on auki joka päivä klo 13–19 säävarauksella. Virallisesti uimakausi avataan 15.6. Siihen mennessä myös uimarannan varustelu viimeistellään.

Lapsia ja nuoria Rantakylän uimamontulla

 

2.    Kirjasto

Kirjasto tarjoaa monimuotoisimman elämyksen, jos tykkäät lukea. Eihän sellaista paikkaa olekaan, jonne ei kirjan avulla pääsisi! Kirjastossa on myös tarjolla pelejä, CD-levyjä ja elokuvia kirjojen lisäksi. Kirjaston takana olevassa huoneessa voit pelata pleikalla ja jutella kavereitten kanssa. Kirjaston mukava tunnelma, kivat lukunurkkaukset ja monet tarinat takaavat elämyksellisen kesän ilman, että tarvitsee lähteä minnekkään.

Avoinna: Limingan kirjasto on auki koko kesän. Kellonajat vaihtelevat ja omatoimikirjastoajat kannattaa tarkistaa, koska silloin nuoret pääsevät sisään vain täysi-ikäisen seurassa. Voit katsoa sekä Limingan että Tupoksen kirjaston aukioloajat tästä linkistä.

3.    Limingan seurakuntatalo

Limingan seurakuntatalolla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja niiden lisäksi voit mennä kavereiden kanssa hengailemaan Nuorisonurkkaan. Tapahtumalista löytyy Limingan seurakunnan sivuilta tästä linkistä.

Voikukkapelto Limingan pappilan vieressä

 

4.    Virkkulan lintutorni Liminganlahdella

Virkkulan lintutornille voit tehdä retken kaverin kanssa satoi tai paistoi. Itse lintutornin lisäksi luontokeskuksessa voi tähystellä lintuja korkeasta tornista ja pelata erilaisia lintupelejä. Siellä on myös linnunpesä, jonne on täydellistä kiivetä juttelemaan yksityisistä asioista. Kahviosta voi ostaa eväitä, jos ne unohtuivat kotiin ja lisäksi söpöjä magneetteja ja muuta tavaraa. Rahat ja kiikarit reppuun ja menoksi!

Avoinna: Lintutorni on avoinna aina. Luontokeskuksen näyttelytilat on suljettu 13.–17.6., mutta yleensä aukioloajat ovat joka päivä klo 10–18.

 

Kirjoittaja Anni Paananen on kunnalla kesätöissä viestintätyöntekijänä kaksi viikkoa. Hän kertoo itsestään näin:

”Täytän heinäkuussa 16 vuotta ja tykkään lukemisesta ja musiikista. Harrastan pianon ja viulun soittoa, lukemista, kirjoittamista ja piirtämistä. En tiedä vielä tulevaisuuden ammatista, mutta kirjoittamiseen ja kirjoihin liittyvä ammatti kiinnostaisi. Menen syksyllä lukioon.”