Kesätekemistä nuorille -grafiikka

Kesätekemistä nuorille, osa 3 – Annin kirjavinkkaukset

Etkö ole vielä löytänyt lempikirjaasi tai kesälukemista? Ei hätää! Tässä muutama kirja, joilla korjata asia:

 

Jacqueline Kelly: Luonnonlapsi Calpurnia Tate

Tässä on täydellinen kesäkirja: se kertoo melkein 12-vuotiaasta tytöstä Calpurniasta joka elää Texasissa vuonna 1899. Hyppää mukaan San Marcos-joelle ja elä puoli vuotta Calpurnian mukana! Kirja on pehmeästi ja hauskasti kirjoitettu ja tunnelma pysyy kirjan läpi lämpimänä ja kirjasta tulee onnellinen olo. Tätä ihanaa kirjaa haluat palata lukemaan monta kertaa uudestaan!

Cornelia Funke: Mustesydän

Tämä kirja on fantasiaa ja se on aika jännittävä. Tarina on hyvin punottu ja se saa mielikuvituksesi laukkaamaan. Suurin kysymys kirjassa: ”Mitä jos lempikirjasi hahmot heräisivät henkiin?” Kirjassa on kaikkea mistä hyvä kirja koostuu: mielenkiintoiset ja monitahoiset henkilöt, jännittävä paha, tulta ja kirjoja. Mitä muuta voisi kaivata?

J.K. Rowling: Harry Potter

Tämä kirja ei esittelyjä kaipaa. Harry Potter on epäilemättä aikamme suosituimpia fantasiakirjoja ja sen taikuus, hauskat ja samaistuttavat henkilöhahmot ja suorastaan nerokas taikamaailma lumoavat jokaisen, joka sen lukee. Kirjasarjassa on seitsemän osaa ja ne saattavat näyttää liian paksuilta luettavaksi, mutta kannattaa silti kokeilla. Kävele siis Tylypahkaan ja katso viekö tiesi jompaankumpaan oleskeluhuoneeseen torneissa, järven alla vai keittiön lähellä. Nähdään huispauskentällä!

Jessica Townsend: Nevermoor: Morriganin koetukset

Tämä fantasiakirjasarja on pakko lukea, jos pidät siitä, että kirjassa on ihana tunnelma. Nevermoor-sarjassa on ihanan lämmin tunnelma ja sen luettuasi haluat muuttaa heti hotelli Deukalioniin. Tässä kirjassa on ihmeellinen taianomainen kaupunki, koulu, jonka oppilailla on taikavoimia ja erityisiä kykyjä ja pahuus, jonka kanssa päähenkilö kohtaa monesti erittäin mielenkiintoisilla tavoilla. Viiletä siis varjoraiteella suoraan seikkailuun.

Jos sinulla ei ole muuten motivaatiota aloittaa uutta kirjaa, lue nämä kirjat ainakin saadaksesi selville, mitä viittaukset kirjoihin tarkoittavat! Lukurikasta kesää!

 

Kirjoittaja Anni Paananen oli kesätöissä viestintätyöntekijänä Limingan kunnassa kaksi viikkoa. Hän kertoo itsestään näin:

”Täytän heinäkuussa 16 vuotta ja tykkään lukemisesta ja musiikista. Harrastan pianon ja viulun soittoa, lukemista, kirjoittamista ja piirtämistä. En tiedä vielä tulevaisuuden ammatista, mutta kirjoittamiseen ja kirjoihin liittyvä ammatti kiinnostaisi. Menen syksyllä lukioon.”