Valkoisella maalilla maalataan pintaa.

Kesätöiden haun aika on nyt – setelillä yritykseen, kunnalle tai omaa kesäyritystä perustamaan

Limingan kunta mahdollistaa 2006 syntyneille nuorille kesätyötä yhdessä Limingan 4H-yhdistyksen kanssa.  Työjakso kestää pääasiassa kaksi viikkoa, ja työaika on kuusi tuntia päivässä. Palkkaa kahden viikon työjaksolta kertyy nuorelle 360 euroa. Kesätyöpaikat on haettava  1.2.–14.3.2022 klo 20.00 mennessä.

– Kesätyössä nuori tekee kahden viikon työjakson, jossa hänelle maksetaan palkka 60 tunnin työstä. Kunnan kesätyöpaikkojen ja 4H kesäyrittäjyys paikkojen haku alkaa helmikuun alusta. Kesäpalveluseteli paikkoja voi kartoittaa jo nyt, koska jotkut yrityksen ovat aloittaneet kesätyöpaikoista mainostamisen, kertoo Limingan kunnan nuorisopalvelupäällikkö Mika Nieminen.

Kesätöihin ilmoittautuminen tapahtuu Limingan kunnan nettisivujen kautta, josta löytyvät kesäpalveluseteli sekä kunnan kesätyöpaikat ja 4H:n kesäyrittäjyyslomake. Kesätyöstä kertovalle sivustolle pääset tästä linkistä.

– Kunnan kesätyöpaikoissa on laaja kirjo valittavana. Mahdollisuus on hakea muun muassa viheralueiden kunnossapitoon, urheilukoulunvetäjäksi, siivous- ja ruokapalveluihin, vanhustenhoitoon ja päiväkotiin lasten kanssa tehtävään työhön.

Kesäpalvelusetelillä on mahdollisuus työllistyä yrityksiin, järjestöihin, yhdistyksiin ja seuroihin. Työnantajan ei tarvitse olla paikallinen vaan periaatteessa työpaikka voi olla missä vain Suomessa.

– On ollut mukava huomata, että nuoria on viime vuosina työllistynyt todella hyvin paikallisiin yrityksiin. Osa paikallisista yrityksistä onkin lähestynyt suoraan meitä kesätyöpaikkoihin liittyen. Näistä paikoista olemme myös informoineet nuoria, Nieminen toteaa.

Myös nuoren oma aktiivisuus kannattaa, ja oman mielenkiinnon mukaan voi paikkaa lähteä ihan avoimestikin kysymään. Kaikilla työnantajilla kun ei vättämättä ole aikaa rekrytoinnille, pohtii Pikkuduunia-hankkeen projektipäällikkö Kaisa Salmu.

– Yrittäjälle on pelkästään positiivinen yllätys,  kun motivoitunut nuori tarjoutuu itse kesätöihin. Yrityksestä työtä haettaessa tulee täyttää ilmoitus kesätyönhausta ja tulostaa kesäseteli, jonka nuori täyttää yhdessä yrittäjän kanssa. Täytetty seteli palautetaan ennen kesätyönhaun loppumista 4H:lle.

Vaihtoehtona on myös perustaa oma yritys, jolla työllistää itsensä.  Limingan kunta ja 4H-yhdistys yhteistyössä järjestävät mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä kesäyrittäjyystuella, joka on 360 euroa nuorta kohti.

Lisätietoja:

Mika Nieminen
nuorisopalvelupäällikkö
044 497 3648
mika.nieminen@liminka.fi