Nuoret hyppäävät ilmaan

Kierrätä metalliromu nuorten hyväksi

TKK Service ja Romuta ovat yhteistyössä hyvällä asialla. Yritykset ovat toimittaneet sinisen talon parkkialueelle, urheilukentän viereen romulavan, jolle voi käydä kippaamassa metallijätettä 17. joulukuuta asti. Lava tarjoaa toki helpotusta aivan tavallisille kotitalouksille, joiden nurkkiin on päässyt kertymään metalliromua, mutta vielä suurempi merkitys tempauksella on liminkalaisille nuorille. Lavalle kertynyt metalli nimittäin punnitaan, ja romusta saatava hyvitys menee lyhentämättömänä Limingan nuorten kahvilatoimintaan. Nyt on siis oikein hyvä syy suorittaa autotallissa tai pihavarastoissa perusteellinen joulusiivous, ja viedä metalliromu kierrätykseen.

Lavalle kelpaavat esimerkiksi parhaat päivänsä nähneet polkupyörät, pellit ja räystäskourut, pannut ja kattilat, huonekalujen metalliosat, metalliputket ja -kaapelit, tyhjät ja kuivat maalipurkit, tyhjät aerosolipurkit sekä puhtaat ja avonaiset metallitynnyrit. Lavalle kelpaavat myös metalliset koneet ja laitteet, kuten ruohonleikkurit, mutta niiden tapauksessa öljyt ja muut polttoaineet on poistettava ennen metallilavalle hylkäämistä. Sen sijaan lavalle ei saa viedä akkuja tai paristoja, muita kuin täysin tyhjiäaerosoli- tai maalipurkkeja, kylmälaitteita, televisioita tai atk-laitteita, öljyä tai muita nesteitä, umpinaisia tynnyreitä tai muuta romutavaraa kuin metallia.

Kahvilatoiminnan lisäksi metalliromulla rahoitetaan kokoontumistilan ja hengailupaikan rakentamista nuorille. Nuorison uusi olohuone tulee sijoittumaan entisen K-Marketin tiloihin.

– Tällaista tilaa ei kunnasta nykyisellään löydy, mutta sille olisi kuitenkin kovasti tarvetta, kertoo nuorisopalvelujen päällikkö Mika Nieminen.

Ensi viikolla järjestetään nuorten kuulemistilaisuuksia muun muassa lukiolla ja OSAO:lla. Taikulla vastaava tilaisuus on jo pidetty. Kuulemistilaisuuksissa ja työpajoissa kartoitetaan nuorten toiveita ja tehdään tarkemmat suunnitelmat toiveiden toteuttamiseksi. Tarkoitus on myös osallistaa nuoria rakennusvaiheessa jollain tapaa.

TKK Servicen Tommi Körkkö ja Romutan Markku Kemell haastavat alueemme muutkin yritykset osallistumaan talkoisiin nuorten eteen. Osallistua voi esimerkiksi omalla työpanoksellaan, lahjoituksella tai tarjoamalla vaikka evästä avajaispöytään, kun niiden aika on. Körkkö on lahjoittanut jo nuorille muun muassa pingis- ja biljardipöydän. Tarvetta olisi vielä esimerkiksi pöytäryhmille ja kahvilatarvikkeille.

Lahjoitusten tiimoilta voi olla yhteydessä suoraan Mika Niemiseen, , p.044 497 3648.