Koronarokotusten tilanne Limingassa 12.2.2021: 4,2 prosenttia rokotettavasta väestöstä on saanut vähintään ensimmäisen rokotteen.

Koronarokotukset etenevät Limingassa

Limingassa on tähän mennessä rokotettu koronavastaanottoa pitävä sekä näytteitä ottava henkilöstö sekä palveluasumisyksiköiden asukkaat ja osa henkilöstöstä.

– Rokotuksen saaneita on nyt kaikkiaan 279, joka on 4,2 prosenttia yli 16-vuotiaista liminkalaisista. Tilastossa on mukana kaikki ne liminkalaiset, jotka ovat saaneet ainakin ensimmäisen rokotteen rokotesarjasta, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

Kaikki Suomessa toistaiseksi käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksen mukaisesti rokotusväli on pidennetty myös Limingassa kahteentoista viikkoon.

– Rokotettu saa yleensä paremman suojan, kun annosväliä pidennetään ja samalla saadaan rokotuskattavuutta nostettua nopeammin. Pienissä erissä saapuvat rokotteet myös riittävät useammille.

Kuntalaisia informoidaan Limingassa viikottain rokotusten etenemisestä.

– Eilen aloitimme kotihoidon asukkaiden rokotukset, jotka yritämme saada loppuun kahden seuraavan viikon aikana. Yhtä aikaa ensi viikolla aloitamme myös alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

Pienistä rokotemääristä johtuen riskiryhmiin kuuluvat kuntalaiset eivät vielä voi itse varata aikaa rokotukseen.

– Ilmoitamme myöhemmin, kun se on mahdollista, Sarajärvi päättää.

Lisätietoa koronarokotteisiin liittyen löydät täältä.