Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

Koronatilanne Limingassa: ”Taudit valtaosin lieviä”

Limingassa koronapositiivisia on päivittäin keskimäärin 15–20. Näytteitä otetaan joka päivä 10–40, alkuviikkoon painottuen. Myös kotitestejä tehdään paljon, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

– Limingassa on edelleen sekä koronan deltavarianttia että omikronia. Taudit ovat valtaosin lieviä, mutta ainakin deltaan näyttää liittyvän, ettei viiden vuorokauden eristäminen riitä, vaan oireet kestävät pidempään. Jos silloin ei enää oma ilmoitus työpaikalle riitä, teemme tarvittaessa jatkosta normaalin sairauslomatodistuksen. Tämä on mahdollista myös työterveyshuollon kautta.

Sarajärven mukaan lääkäreiden poissaoloihin ja vastaanottotoimintaan infektioilla ei ole ollut juurikaan vaikutusta. Myös muu henkilöstö on säästynyt sairasteluilta kohtalaisen hyvin, kertoo palveluesimies Outi Kokko.

– Ajoittain terveyskeskus ruuhkautuu päivystyksellisistä tarpeista. Pyrimme pitämään huolen niin kiireettömistä lääkäri- kuin sairaanhoitajapalveluista. Neuvolapalvelut ja kouluterveydenhuolto toimivat normaalisti.

Kokon mukaan rokotuspisteellä työ on vähentynyt rokotuskattavuuden parantumisen sekä mahdollisesti sairastetun koronataudin antaman immuniteetin myötä.

– Lasten osalta koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille THL:n ohjeen mukaisesti. Vapaita rokotusaikoja löytyy ikäryhmästä riippuen päivittäin tai viikoittain.  Alle 12-vuotiaiden ajanvaraus tehdään puhelimitse.

Lisätietoa koronarokotuksista löytyy tästä linkistä.