Kokouspöydässä keskustellaan.

Kunnanhallitus asetti vaalilautakunnat ja esittää takausta vesihuollon lainalle

Eilen kokoontunut kunnanhallitus asetti aluevaalien vaalipäivää 23.1.2022 varten vaalilautakunnat Kirkonkylään ja Tupokseen. Kunnanhallitus asetti myös vaalitoimikunnan kotiäänestyksen ja laitosäänestyksen toimeenpanoa varten, kertoo hallintojohtaja Tarja Vilmunen.

– Kunnan keskusvaalilautakunta tiedottaa vaalien järjestämisestä tarkemmin lähempänä vaalien ajankohtaa.

Lisäksi kunnanhallitus evästi Ruutikangas Oy:n yhtiökokousedustajan ja hallituksen jäsenen valinnassa siten, että Juho Pakaslahti valittaisiin yhtiökokousedustajaksi ja Pasi Inkeroinen hallituksen jäseneksi.

– Joki ICT:n yhtiökokousedustajaksi nimettiin puolestaan Lasse Siekkinen ja hänen varalleen Juho Pakaslahti.

Valtuustolle esitetään hyväksyttäväksi kunnan omavelkainen takaus Limingan Vesihuolto Oy:n 1,64 miljoonan euron lainalle.

– Tarkemmat lainaehdot hyväksytään lainojen kilpailuttamisen jälkeen. Valtuusto käsittelee tätä asiaa joulukuun kokouksessaan.

Kunnanhallitus linjasi myös koronapassin käyttöä Limingassa. Yli 50 hengen tapahtumiin tulee käyttöön perjantaista alkaen koronapassi, jotta tapahtumat voidaan järjestää terveysturvallisesti.

– Koronapassi otetaan käyttöön AVI:n ohjeistuksen mukaan niissä kunnan toiminnoissa, joissa se lainsäädännön ja toimivaltaisten viranomaisten päättämien rajoitusten mukaan on mahdollista. Kunnanhallitus velvoittaa terveysturvallisuusohjeiden huomioimisen kaikissa kunnan tapahtumajärjestelyissä. Kunnanhallitus suosittaa muiden kuin kunnan järjestämissä tilaisuuksissa koronapassin käyttöönottoa sekä terveysturvallisuusohjeiden huomioimista, Vilmunen päättää.