Megafoni kädessä.

Limingan Kelan toimipiste on suljettu

Kelan palvelupiste Limingassa on suljettu 1.1.2023 alkaen. Kela suunnittelee kuitenkin pop up -palvelun järjestämistä Limingassa.

Kelan palvelupiste Limingassa on palvellut asiakkaita ajanvarauksella ja asiakaskäyntien määrä on ollut vähäinen. Suurin osa asiakkaista on hoitanut Kela-asiansa verkossa, puhelimessa, postitse tai Kelan muissa palvelupisteissä. Liminkaa lähin Kelan palvelupiste sijaitsee Oulussa ja palvelee viitenä päivänä viikossa.

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimessa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät Kelan kotisivuilla.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta Suomi.fi-palvelusta.

Kelan verkkoasiointiin voi tutustua täältä.