Kirjailija Jenni Räinä

Limingan kulttuurikevät 2023 – Tieto-Finlandialla palkittu Jenni Räinä vierailee kirjastolla

Limingan kirjaston helmikuun kirjailijailtaan saadaan vieraaksi Tieto-Finlandialla ja Botnia-palkinnolla palkittu kirjailija Jenni Räinä. Kirjailijavieraaksi Liminkaan Räinä saapuu keskiviikkona 1.2. klo 18.00 otsikolla: Kulkijat. Naisia metsissä, soilla ja tuntureilla.

– Retkeily ja luonnossa samoilu on suositumpaa kuin koskaan, siksi onkin hienoa ottaa tämä teema käsittelyyn myös kirjallisuusillassamme, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

Räinän teos  ravistelee perinteistä eräkirjallisuuden näkökulmaa ja kertookin naisten erätarinoita. Kirjassa otetaan myös kantaa luonnon nykytilaan ja huoleen luonnonmukaisesta metsästä.

– Räinän vierailu on ajankohtainen monestakin syystä, sillä keskustelu Suomen metsistä, joihin hän on myös aiemmassa tuotannossaan paneutunut, on esillä ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Limingan kirjaston löydät osoitteesta Liminganraitti 5.

Jenni Räinä on Oulussa asuva toimittaja ja tietokirjailija. Hän on alunperin kotoisin pienestä Hyryn kylästä Iin syrjäseudulta. Sivukylät ja luontoteema nouseekin Räinän teoksissa vahvasti esille. Räinä kuuluu tekijänelikkoon, jonka teos Metsä meidän jälkeemme voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2019. Räinän ja valokuvaaja Vesa Rannan teos Reunalla (2017) sai Botnia-kirjallisuuspalkinnon, oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana ja ehdokkaana Bonnierin journalistipalkinnon vuoden kirja -kategoriassa. Esikoisromaaninsa Suo muistaa Räinä julkaisi viime vuonna.