Limingan lukion ja Limingan seudun musiikkiopiston syksyyn uutta virettä

Lukiorakennuksen saneeraus on edennyt kesän aikana kunnan keskeisimmällä paikalla, heti Linnukkatien alkupäässä. Ohikulkijalle ei ole jäänyt epäselväksi, että sisätilaremontin lisäksi piha-alueet ovat saaneet täydellisen uudistuksen vuosien odottelun jälkeen.

– Koulukeskuksen tontilla on rakennettu vuosien varrella useaan otteeseen, ja piharemontti on joutunut odottamaan lukion saneerauksen vaiheiden etenemistä pihatöiden kannalta järkevään pisteeseen. Nyt vihdoin on sen aika ja elokuussa koulujen alkaessa alakoulun, yläkoulun ja lukion lapset ja nuoret saavat astella opinahjoihinsa viihtyisän piha-alueen poikki, kertoo Limingan lukion rehtori Tiina Partanen.

Lukiossa aloittaa elokuussa 108 uutta lukiolaista, joista 20 englannin- ja suomenkielisellä linjalla. Kaksikielinen opetus etenee toiselle vuosikurssille. Englanninkielinen koulutus on käynnistynyt onnistuneesti ja opiskelijoilta saatu palaute on ollut myönteistä. 

– Opetushallitus on myöntänyt Limingan lukiolle kehittämisrahaa kansainvälisyyteen ja kaksikielisen opetuksen kehittämiseen. Tulevan lukuvuoden aikana pääsemme tutustumaan kaksikielisen koulutuksen laadukkaaseen järjestämistapaan muissa lukioissa, ja kehittämään omaa toimintaa entisestään.  

Vuodenvaihteessa valmista!

Lukuvuoden käynnistyessä lukiorakennuksen 2. ja 3. kerros on saneerattu kauttaaltaan. Tilojen lattiat on vaihdettu laattapinnalle, kalusteet on uusittu luokkiin sekä muihin tiloihin ja esitystekniikka on nykyaikainen. Ensimmäisen kerroksen tilojen yhteiskäyttö lukion ja musiikkiopiston kesken on suunniteltu huolellisesti jo hankkeen alkuvaiheesta lähtien.

– Musiikkiopiston soiton opetuksessa käytettävät tilat on toteutettu äänen eristävyyden kannalta tila tilassa -konseptilla. Musiikkiopiston soittotunteja voidaan pitää iltapäivisin yhtä aikaa lukion toiminnan ollessa käynnissä. Samoissa tiloissa ääneneristävyys palvelee ylioppilaskirjoitusten erillistiloina, kertoo Limingan seudun musiikkiopiston rehtori Jukka Pietilä.

Ensimmäisessä kerroksessa opiskelijoiden käyttöön saadaan viihtyisät kahvilatilat oleskelua ja opiskelua varten. Innovaatioareena-työnimellä kulkeva avoimempi oppimisympäristö käsittää  noin 95 neliön tilan, joka on käytettävissä isompana ryhmätyötilana, avattavissa käytävälle entistä isommaksi alueeksi tai jaettavissa kahteen pienempään työskentelytilaan. Tilojen kalustamisessa on huomioitu viihtyisyys ja muuntuvuus. Heikki Sarvela -sali tulee toimimaan puolestaan lukion opetus-, seminaari- ja juhlatilana sekä ylioppilaskirjoitusten tilana.

– Salin toimivuudelta odotetaan paljon. Saliin hankitaan reilun 300 hengen teleskooppikatsomo isompiakin tilaisuuksia varten.  Tilan akustiikkavaatimukset on suunniteltu akustisen musiikin ehdoilla ensisijaisesti Limingan seudun musiikkiopiston tarpeita ajatellen, mutta myös vierailevien artistien toivossa. 

Ensimmäisen kerroksen saneeraus ja Sarvela-salin viimeistely jatkuvat vuodenvaihteeseen saakka. Musiikkiopisto ja lukio saavat alakerran käyttöönsä vuoden vaihteessa. Tammikuussa 2023 urakoitsija Sorvoja Oy luovuttaa Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n suunnitteleman lukion saneeraus- ja uudisrakennuskohteen tilaajan käyttöön.

– Musiikkiopiston ja Limingan lukio heräävät uuteen kukoistukseen!, Partanen ja Pietilä iloitsevat.