Valot tuikkivat joulukuusen oksilla.

Limingassa nautitaan perjantaina joulunodotuspuuroa

Marraskuu on jo miltei mennyt menojaan, ja aivan nurkan takana odottaa jo joulukalenterin ensimmäisen luukun avaaminen. Limingan kouluilla, päiväkodeilla, Joutsenkodilla ja terveyskeskuksessa joulunodotus korkataan maukkaasti, kun perjantaina 26. marraskuuta keittiöistä tarjoillaan joulunodotuspuuroa.

– Tavallisesti kunnan keittiöissä valmistuu pitkään haudutettua ohrapuuroa, joka on selvästi yksi lasten  ja nuorten lempiruuista, kertoo vs. liikelaitosjohtaja Sami Tuohimaa.

Puuron suosio on pantu merkille myös Limingan kunnan Facebook-tilillä julkaistujen viikon ruokalistojen yhteydessä. Liminkalaisten lasten vanhemmat ovat kertoneet esimerkiksi syksyllä julkaistun ohrapuuroreseptin yhteydessä, että lapset ovat reagoineet selkeästi innokkaimmin juuri puuropäivään, kun viikon ruokalistaa on luettu kotona yhdessä vanhempien kanssa.

Joulunodotuspuurosta odotetaan samanlaista menestystä ruokailijoiden keskuudessa, vaikka se onkin ohrapuuron sijaan riisipuuroa. Puuron höysteeksi on tarjolla mansikkakiisseliä, minkä lisäksi lautasen kylkeen voi vielä napata palan maistuvaa joululimppua juustolla ja kurkulla.