Limingassa vietetään valtakunnallista lapsen oikeuksien viikkoa 15.–21.11.

Alkaneella viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa. Liminka on mukana UNICEFin #LastenPuolella -kampanjassa, joka muistuttaa lapsen oikeuksista ja siitä, että jokainen alle 18-vuotias on lapsi. Lapsen oikeuksien viikko näkyy kunnassa monin tavoin. Kouluilla ja päiväkodeissa lapsen oikeudet tulevat näkyviksi eri tapahtumien muodossa.

Mulla on väliä, sulla on väliä

Tämän vuoden 2021 teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Lapsen oikeuksien mukaan lapsilla on oikeus suojeluun ja huolenpitoon sekä oikeus on saada tasa-arvoista kohtelua yksilöinä. Lasten kuuleminen ja heidän näkemyksien huomioiminen on keino tunnistaa kaltoinkohtelua ja puuttua siihen. Lapsen on myös helpompi kertoa huonosta kohtelusta aikuiselle, mikäli aikuinen osoittaa kiinnostusta lapsen näkemyksiin.

Vuonna 1989 lasten ihmisoikeudet kirjattiin YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Sopimus velvoittaa edistämään lasten hyvää elämää ja siihen ovat sitoutuneet valtion ympäri maailman. UNICEF on YK:n lastenjärjestö, joka toimii heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta.

Lisää tietoa lapsen oikeuksista löydät www.unicef.fi ja www.lapsenoikeudet.fi

Lapsen oikeuksien viikko huipentuu juhlaohjelmaan perjantaina 19.11. klo 9–10. Tilaisuudessa kuullaan tervehdyksiä kouluilta, keskustellaan lapsen oikeuksista sekä jaetaan Suomen UNICEFin Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustus.

Mukana juhlimassa ovat Jenni Haukio, Sanna Marin, Li Andersson, Elina Pekkarinen, Anna Abreu, Roni Bäck ja Johanna Laisaari. Tervetuloa juhlistamaan lapsen oikeuksien päivää!

Katso tapahtumasta lisätietoa täältä: Lapsen oikeuksien viikon juhlatilaisuus 19.11. – Liminka