Kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala seisoo Liminganraitilla LimmiFestiä koristavien punaisten sateenvarjojen alla.

LimmiFest on täällä taas!

Välivuoden jälkeen Limingassa juhlitaan jälleen LimmiFestiä. Kyseessä on lasten ja nuorten kirjallisuuteen ja kuvitukseen keskittynyt koko perheen festivaali. Torstain ja perjantain pääpaino tapahtumissa on kouluilla, joissa vierailee kirjailijoita ja kuvittajia. Iltaisin ja erityisesti pääpäivänä eli lauantaina on ohjelmaa myös muille, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

– Festivaalin polkaisi eilen liikkeelle Vesa Vierikon ja Petri Kumelan loistava musiikin ja tarinan yhteisesitys Harmo ja minä. Esitys oli loppuunmyyty.

Sirkusakrobatiaryhmä Duo Colour Express vetää työpajoja yli 10-vuotiaille ja lauantaina kirjaston pihalla duolta nähdään henkeäsalpaava TT-1000 -esitys. Perjantaina Limingan kirjastolla pääsee puolestaan nauttimaan Limingan seudun musiikkiopiston Soitinkarnevaali-konsertista.

– Lauantaina on luvassa kunnon karnevaalitunnelmaa, kun varsinainen festivaalipäivä starttaa Keskuspuistossa karnevaalikulkueella. Kulkueeseen kutsutaan kaikki mukaan, iästä huolimatta. Kannattaa valita kaapista päälle hauskimmat ja jännimmät asut, koska kulkueen paras puku palkitaan, Nevala lupaa.

Kulkueessa mukana on lastenmusiikkiorkesteri Henxelit, jolta kuullaan konsertti vielä myöhemmin lauantaina.

– Ohjelmassa on musiikin ja sirkusakrobatian lisäksi muun muassa nukketeatteria, työpajoja, pakohuonepeli ja satuseikkailurata. Ohjelmanumerot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kunnon festivaalitunnelmaan kuuluu tietenkin myös herkuttelu. Kirjaston pihalle parkkeeraa Terwa Foodtruck ja alueelta löytyy myös napolilainen pop up -pizzeria Rustico del Gallo. Suun saa makeaksi Cafe Lakeuden herkuilla tai vaikkapa hattaralla!

– Festivaalin kum­mi­na toi­mii Huuh­ka­jien kap­tee­ni Tim Sparv, jon­ka nim­ma­ril­la va­rus­tet­tu pe­li­pai­ta ar­vo­taan lauan­tai­na klo 15.30. LimmiFestin esitykset päättää sarjakuvataiteilija ja muusikko Milla Paloniemen #moimäoonmilla -keikka Vilho Lampi -museolla. Keikalle on suositusikärajana 15.

Tapahtumien tarkempaan aikatauluun voit tutustua tästä linkistä.


LimmiFest on yksi Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen tapahtumista. Tarkoituksena on kasvattaa kyläjuhlaa vuosi vuodelta kansainvälisempään suuntaan. Juhlavuonna 2026 Limingassa järjestetään eurooppalainen lastenkirjallisuuden ja kuvituksen symposium.