Loppuiko ruoka kesken? Purkillinen vastauksia keittiöltä. Kuvassa on lasipurkillinen makaroneja.

Loppuiko makaronilaatikko Tupoksen koululla kesken?

Eilen somessa on keskusteltu Tupoksen kouluruokailusta ja ruuan riittävyydestä. Keittiön väki kirjoittaa:

”Eilinen makaronilaatikko ei loppunut kesken, ruokaa jäi puolitoista vuokaa vielä viimeisten ruokailijoiden jälkeen. Keittiöllä olemme huomanneet, että kouluruoka on ruvennut maistumaan, joten ruokaa on valmistettu enemmän. Eilen oppilaiden lempiruokapäivänä valmistimme makaronilaatikkoa viisi vuokaa enemmän kuin edellisellä kerralla. Somehuhut säästämisestä kouluruuasta eivät pidä paikkaansa, ylemmältä taholta ei ole tullut vaatimuksia säästötoimenpiteisiin. Keittiöllä teemme ruokaa menekin mukaan, muutamia kertoja olemme joutuneet tekemään ruokaa lisää.”

”Oppilaita saattaa hämmentää uudet ruokailujärjestelyt, meillä on ruokalassa kaksi ruokalinjastoa ruokasalin linjasto sekä aulan linjasto. Ruokasalin linjasto on avoinna klo 10.00-12.30, aulan linjasto suljetaan hieman aikaisemmin. Mikäli aulan salissa ei klo 12 jälkeen ole ruokaa, niin ison ruokasalin puolella ruokaa on tarjolla. Asiasta kannattaa puhua kotona lasten kanssa, jotta väärinkäsityksiltä vältytään.

Koko keittiön väki lähettää kiitokset koulun oppilaille. Oppilaat syövät hyvin ja ovat kohteliaita, muistavat kiittää ruuasta, tämä kannustaa meitä keittiöllä tekemään entistä parempaa ruokaa. Mikäli haluatte olla yhteydessä suoraan keittiölle, niin laittakaa viestiä Wilman kautta.”