Luistelukenttien ja -kaukaloiden hoito on lopetettu tältä kaudelta – Hiihtoladut edelleen loistokunnossa!

Hiihtolatujen kunnostaminen jatkuu edelleen, mutta ulkojäiden kunnossapito päättyy.

– Hoitojakso loppui jo 15.3., mutta yritimme venyttää koronan vuoksi aikaa, jotta liminkalaiset pääsisisvät luistelemaan mahdollisimman pitkään. Nyt luonto kuitenkin päättää meidän puolesta ja jäät ovat kentillä jo monin paikoina puhki, kertoo liikuntapaikkamestari Pekka Tervo.

Limingan ladut ovat pääasiassa edelleen loistokunnossa, vaikka meriladulla on kunnossapitohaasteita meriveden korkeuden vaihteluiden vuoksi.

– Läpiasti ei eilen voitu enää merilatua vetää. Ladun mannerhaarat ovat kuitenkin hiihdettävissä. Rantakylän ladut ja hiihtomaa sekä pulkkamäki ovat täysin kunnossa. Ladut on viimeksi aamulla ajettu.

Myös Alatemmeksen Vaaranmaalla on ladut kunnossa, mutta Tupoksen kunto- ja ulkoilureitin latu poistuu käytöstä tämän kevään osalta keskiviikkona 31.3. latupohjien parannustöiden vuoksi. Latupohjien pohjamaiden ajaminen tulee tehdä jäisen maan aikaan ja siksi työ joudutaan aloittamaan latujen ollessa vielä hiihtokunnossa. Muita Tupoksen alueen latuja pyritään pitämään kunnossa kelien ja lumitilanteen niin salliessa.

– Kauden jatkuminen riippuu tänäkin vuonna pitkälti yöpakkasista. Lunta on onneksi latupohjilla edelleen paljon, päättää Tervo.