Maalari maalaa katosta

Mahdollisuuksien kesä työllisti kymmeniä nuoria – pikkuduunarit etsivät lisää töitä syksyksi!

Mahdollisuuksien kesä Limingassa 2021 on Pikkuduunia-hankkeen nuorten kesätyöllistämiskampanja, jonka kautta kotitalouksilla on ollut mahdollista palkata nuori avuksi kodin kesätöihin. Kampanja on otettu Limingassa hyvin vastaan.

– Olemme iloisia, että olemme voineet tarjota nuorille uusia kesätyömahdollisuuksia ja kotitalouksille uudenlaisen, helpon tavan työllistää paikallisia nuoria. Nuoret laskuttavat keikoista kevytyrittäjinä, kertoo Pikkuduunia-hankkeen projektipäällikkö Kaisa Uusimäki.

Uudenlaisella kokeilulla haluttiin tukea kunnan nuorten hyvinvointia mahdollistamalla heille mielekästä kesäduunia ja arvokkaita työelämäkokemuksia.

– Nuoret ovat päässeet näyttämään omia taitojaan ja oppimaan uutta. He ovat hienosti ottaneet vastuuta omista töistään ja esimerkiksi neuvotelleet itse asiakkaiden kanssa keikan yksityiskohdista. Me Kaisan kanssa olemme olleet taustatukena ja tsempanneet eteenpäin, projektityöntekijä Johanna Aromaa avaa.

Nuoret itse kertovat oppineensa muun muassa neuvottelutaitoja ja asiakkaiden kanssa toimimista. Työtehtäviä on ollut tarjolla monipuolisesti maalauskeikoista lastenhoitoon, erilaisiin pihatöihin ja koko kesän ruohonleikkuuseen.

– Kiitos kuuluu kaikille kuntalaisille, jotka ovat antaneet nuorille mahdollisuuden, ja tietysti meidän ahkerille pikkuduunareille, joista olemme saaneet pelkästään hyvää palautetta. Useampikin asiakas on päätynyt maksamaan nuorille vähän extraa sovitun päälle, koska ovat olleet niin tyytyväisiä työnjälkeen, Kaisa ja Johanna iloitsevat.

Osa nuorista aikoo jatkaa keikkatöitä syksyllä, mutta mukaan mahtuu myös uusia, kaikenikäisiä pikkuduunareita.

– Jos olet kiinnostunut osa-aikaisesta tai keikkatyöstä, autamme mielellämme löytämään sopivaa pikkuduunia. Yrittäjiä autamme myös löytämään apukäsiä arkeen, Kaisa ja Johanna vinkkaavat.

Lisätietoa:

Kaisa Uusimäki, projektipäällikkö
p. 040 193 9166
kaisa.uusimaki@liminka.fi

Johanna Aromaa, projektityöntekijä
p. 040 620 9964
johanna.aromaa@liminka.fi

www.liminka.fi/pikkuduunia