Multaa kämmenellä ja taimi lasikuvussa

Osallistuvaan budjettiin jätettiin 63 ideaa – äänestys avataan viikon kuluttua

Limingan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin ideavaihe on päättynyt, kertoo hankeasiantuntija Laura Kelhä.

– Ideoita jätettiin yhteensä huimat 63 kappaletta. Jätetyt ideat olivat monipuolisia – puistojen ja muun infrastuktuurin kehittämistä, kulttuuri-, virkistys- ja harrastustoimintaa eri ikäisille ja monia muita mahtavia ideoita! Lämmin kiitos jokaiselle ideansa jättäneelle.

Koska ideoita saapui ennakoitua paljon enemmän ja moni idea oli luonteeltaan sellainen, että suoraa hintatietoa kunnasta idealle ei ole antaa, tarvitaan valmistelulle hieman lisäaikaa.

– Muutamat ideat vaativat esimerkiksi alustavien tarjouspyyntöjen pyytämistä, jotta saamme idean toteutushinnan selville. Niinpä äänestys avataan viikon päästä eli 12.9.2022. Jokaiseen ideaan on luvassa myös kirjallinen palaute ja perustelut, jotka koostetaan ja julkaistaan kunnan verkkosivuilla, Kelhä jatkaa.

Osallistuvalla budjetoinnilla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vuoden 2022 osallistuva budjetointi on Limingassa ensimmäinen laatuaan ja osaltaan myös pilotti, jonka perusteella käydään keskustelua osallistuvan budjetoinnin tuomista pysyväksi osaksi liminkalaista budjettivalmistelua. Voit lukea tarkemmin osallistuvasta budjetoinnista sekä aikataulutuksesta lisää tästä linkistä.