Herätyskello, jonka vieressä itäviä kolikkopinoja.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on avattu!

Limingan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin ideoita pääsee nyt äänestämään, kertoo hankeasiantuntija Laura Kelhä.

– Kaiken kaikkiaan ideoita saapui määräaikaan mennessä 63 kappaletta. Ideat on käyty läpi ja niitä on valmisteltu kunnan eri palvelualueilla. Samankaltaisia ideoita on myös yhdistelty.  Äänestykseen on nyt asetettu 31 upeaa ja erilaista ideaa. Kiitokset jokaiselle ideansa jättäneelle!

Kuntalaisäänestys on avoinna 12.9.2022–30.9.2022. Äänestämään pääset tästä linkistä.

Näin äänestys toimii:

1. Käy läpi äänestykseen asetetut ideat. Koosteen äänestykseen etenevistä ideoista löydät tästä liitteestä.

2. Jokaisen idean perään on laskettu alustava toteutushinta.

3. Äänestä maksimissaan kolmea mieluisinta ideaa.

4. Jätä lopuksi yhteystietosi (pakollinen tieto). Äänestäneiden kesken arvomme 2 kpl 50 € lahjakorttia liminkalaiseen yritykseen. Yhteystietojen keräämisellä pyrimme myös varmistamaan, että jokainen äänestäisi vain kerran.

5. Ideat, jotka eivät edenneet äänestysvaiheeseen löydät perusteluineen tästä linkistä.

 

Ideansa jättäneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti voittajan vapaasti valitsemaan liminkalaiseen yritykseen. Arvonta on suoritettu ja voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Osallistuvalla budjetoinnilla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Vuoden 2022 osallistuva budjetointi on Limingassa ensimmäinen laatuaan ja osaltaan myös pilotti, jonka perusteella käydään keskustelua osallistuvan budjetoinnin tuomista pysyväksi osaksi liminkalaista budjettivalmistelua. Voit lukea tarkemmin osallistuvasta budjetoinnista sekä aikataulutuksesta tästä linkistä.