Jääkiekko ulkojäällä.

”Plussakelit eivät syö maltilla tehtyä jäätä” – Limingan luistelukentät edelleen käyttökunnossa

Pakkasten jälkeen yllättäneistä plussakeleistä ja vesisateista huolimatta Limingan luistelukentät ovat edelleen käyttökunnossa, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

– Sään vuoksi käyttö jouduttiin keskeyttämään, mutta nollakelit eivät syöneet maltilla tehtyä jäätä. Luistelemaan pääsee taas, eikä jäiden tekoa tarvitse aloittaa alusta.

Käyttökunnossa ovat keskusurheilukenttä, Tupoksen jääalue sekä Ojanperänkankaan kaukalo.

– Pikkupakkasten myötä myös loput kentät saadaan taas luistelukuntoon.

Mikäli plussakelejä ja vesisateita tulee vielä lisää, käyttö keskeytetään. Kun valaistus ei ole päällä ja pukukopit ovat lukittuna, ei jäälle tule turvallisuussyistä mennä. Näin myös pohja säilyy paremmassa kunnossa.

– Huonossa lykyssä jäiden pohjatyöt pitäisi aloittaa lähes alusta, jolloin niiden käyttökuntoon saaminen kestäisi pahimmillaan viikkoja. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi pohjatyöt pyritään tekemään meillä maltilla ja ammattitaidolla. Iso kiitos tästä liikuntapaikkojen kunnossapitäjille sekä jääalueista huolehtivalle urakoitsijallemme.

Lisätietoa luistelukentistä ja niiden käytöstä saat tästä linkistä. Lisäksi voit lukea tästä linkistä, kuinka jäät tehdään.