Pyöräilijä talvisessa maisemassa.

Pyörällä töihin myös talvipakkasella?

Kansainvälisen talvityömatkapyöräilypäivän idea on muistuttaa, että pyöräily onnistuu myös talvella.

– Limingan valtit ovat hyvät kevyenliikenteen väylät Oulun, Kempeleen ja Lumijoen suunnasta, sanoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Itsekin ympärivuotisesti töihin pyöräilevän Laamasen mukaan työmatkapyöräily on huippu tapa ottaa niin sanotut pakolliset menot hyötykäyttöön.

– Talvipyöräilyn varusteisiin kannattaa panostaa. Ja pyöräillessä näkee kyllä upeita maisemia – aivan erityisesti niitä on saanut ihailla tänä talvena.

”Työmatkapyöräily on hyvää hyötyliikuntaa ja ekologinen tapa taittaa työmatka – myös talvella!”

Työmatkapyöräilyyn kiinnitetään huomiota Limingassa myös Fiksu liikkuminen II -hankkeessa, johon saatiin helmikuun alussa 19 250 euron avustus.

– Hankkeessa päivitetään vuonna 2017 tehtyä liikkumisen suunnitelmaa, jossa halutaan edistää fiksua liikkumista koulu- ja työmatkoilla turvallisuus, esteettömyys ja yhdenvertaisuus huomioiden.

Lisäksi tarkoituksena on laatia seudullinen pyöräilysuunnitelma, edistää lasten ja nuorten kevyen liikenteen käyttöä, ikäihmisten ja soveltavan liikunnan ryhmien kävelyä ja pyöräilyä.

– Näiden ja työmatkapyöräilyn ohella tavoitteena on lisätä vapaa-ajan pyöräilyä ja kävelemistä sekä löytää uudenlaisia toimintatapoja kuntalaisten pyöräilyä ja kävelyä kannustamaan.

Laamasella piisaa virtaa pyöräilylle myös vapaa-aikana ja Tuposta kiertävä fatbike-reitti houkuttelee veivaamaan hämärässäkin.

– Pimeässä metsässä pyöräily on kyllä aika siistiä hommaa. Yksi valo runkoon ja toinen kypärään, niin näkee eteensä – suosittelen!

Lisäksi Laamanen muistuttaa, ettei vannoutuneimpien työmatkapyöräilijöiden intoa etätyönkään tarvitse hidastaa.

– Ennen kotitoimistossa alkavaa työpäivää voi hyvin käydä pienellä herättävällä pyörälenkillä. Toisaalta, jos on osittain etätöissä ja välillä käy työpaikalla, niin nythän on loistava sauma aloittaa talvityömatkapyöräily asteittain, vaikka parina päivänä viikossa, Laamanen vinkkaa.