Rakennusmies seisoo kypärä kainalossa.

Rakennuslupa-asiat kesäksi kuntoon

Limingan kunnan rakennuslupamaksujen päivityksessä otettiin entistä tarkemmin huomioon jo olemassa olevat rakennukset ja rakennelmat, joihin on jäänyt lupa hakematta. Niiden lupamaksut nousevat 1.9.2022 alkaen kaksinkertaiseksi, joten luvat kannattaa hoitaa kuntoon ennen sitä, kertoo rakennustarkastaja Antti Suominen.

– Olemassa olevien rakennusten luvittaminen tulee lisääntymään, kun kiinnitämme niihin jatkossa enemmän huomiota ja yritämme saada kaiken rakennuskannan järjestelmiimme ajan tasalle. Monella on jäänyt ihan tietämättäänkin lupa hakematta, niin nyt muistutellaan ottamaan tosi pienellä kynnyksellä lupa-asioissa yhteyttä rakennusvalvontaan.

Vain alle kuuden neliömetrin rakennukset tai katokset haja-asutusalueella on vapautettu luvista. Asemakaava-alueella kaikki rakentaminen on luvanvaraista. Esimerkiksi sauna vaatii aina rakennusluvan, vaikka olisi tehty siirrettäväksi peräkärryn päälle. Toimenpiteiden luvanvaraisuudesta on hyvä taulukko rakennusjärjestyksen liitteenä, johon pääset tutustumaan tästä linkistä. Hinnastoa pääset katsomaan puolestaan tästä linkistä.