Tyttö lukee lintukirjaa Liminganlahden luontokeskuksen näyttelytiloissa.

Syyslomatekemistä Liminganlahdella ja luontokeskuksella!

– Syyslomalla luontokeskuksella on tiedossa koko perheelle kivaa tekemistä, kertoo matkailupäällikkö Hanna-Leena Korhonen.

Luontokeskuksella esitetään syyslomaviikolla kahdesti päivässä Pohjoisen luontokuvaajat, Polku ry:n luontokuvaesitys. Esitykset ovat auditoriossa kello 12 ja kello 14 alkaen. Esitys kestää 20 minuuttia. Luontokuvaesitys on nähtävissä vain syyslomaviikolla 23.–30.10.

– Lisäksi kaikille avoimia lintutorniopastuksia järjestään lauantaina 22.10, tiistaina 25.10. ja perjantaina 28.10. kello 10–12. Syksyn viimeisillä torniopastuksilla voi havainnoida talveen valmistautuvaa lahtea. Viime vuonna syysloman opastuksilla havaittiin vielä laulujoutsenia metsähanhia sekä mustalintuja.

Sunnuntaista alkaen luontokeskuksen aulassa on tarjolla päivittäin puuhaa vieraille. Askartelupöydässä pääsee syksyisten askartelujen ääreen ja mikroskooppien kautta voi tutustua lähemmin kasvien ja hyönteisten maailmaan.

– Nälän ja janon yllättäessä voi nauttia kahvilassa kupposen kuumaa tai valmistaa vaikkapa retkieväät pyörivällä laavulla, Korhonen vinkkaa.

Lauantaina 22.10. Pohjoisen luontokuvaajat, eli Polku ry, järjestää luontokeskuksella Vuoden luontokuva 2022 -tapahtuman livestriimauksen. Auditoriossa pidettävä ohjelma on maksullinen, mutta päivän näytteilleasettajiin sekä luontokeskuksen näyttelyihin voi tutustua ilmaiseksi. Tapahtuman myötä luontokeskus on auki lauantaina kello 18 saakka.

Lisätietoja syysloman tapahtumista tästä linkistä.