Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

”Tilanne on rauhoittumassa” – johtava lääkäri muistuttaa maskien tärkeydestä ja hyvästä käsihygienista

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Pohjois-Pohjanmaalla 79,5 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut vähintään yhden koronarokotteen. Myös Limingassa on tällä viikolla todettu uusia koronatartuntoja, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

–Tilanne on rauhoittumassa, mutta paljon ihmisiä on edelleen eristyksissä ja karanteenissa. Maanantaina on tarkoitus käydä päivitetyt luvut lävitse ja tiedottaa niistä vielä tarkemmin.

Sisätiloissa on edelleen maskisuositus ja myös käsihygieniasta kannattaa huolehtia hyvin. Koronatesteihin tulee hakeutua edelleen, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee – voimassa olevien ohjeiden mukaisesti, muistuttaa Sarajärvi.

– Näyt­tee­not­tok­ri­tee­rit päi­vit­ty­ivät tällä viikolla. Kak­si ko­ro­na­ro­ko­tet­ta saa­neiden tulee mennä tes­tiin vain poik­keus­ta­pauk­sis­sa.

Voit katsoa päivitetyn näytteenottokriteeristön tästä linkistä. Ohjeet testiajan varaamiseksi tulevat tässä:

– Mikäli hakeudut viikonlopun aikana koronatestiin, varaa aikasi NordLabin sähköisen ajanvarauksen kautta Oulun seudun yhteispäivystykseen, ohjeistaa palveluesimies Outi Kokko.

Ajan pääset varaamaan täs­tä lin­kis­tä.

Viikonlopun LimmiFest-tapahtuma järjestään koronaturvallisesti, pääosin ulkotiloissa.

– Sisätiloissa noudatamme maskisuositusta yli 12-vuotiailla. Sisätiloissa saatamme joutua rajoittamaan yleisömäärää, jos turvavälien noudattaminen ei muuten ole mahdollista, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.