Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

Trendi Limingan koronatapauksissa nouseva: ”Ellei uusia ketjuja synny, tartunnat pikkuhiljaa hiipuvat”

– Meillä on tällä hetkellä altistuskaranteenissa noin 130 kuntalaista ja eristyksessä 22 koronapositiivista henkilöä. Trendi on ollut selvästi nouseva, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

Sarajärven mukaan osa tapauksista liittyy harrastuksiin ja usea tartuntaketju on alkanut vanhempien työpaikalta, josta tartunnat ovat levinneet muuhun perheeseen.

– Nyt sairastuvat lähinnä jo altistuskaranteenissa olleet, eli tartunnat leviävät perhepiirissä. Ellei uusia ketjuja synny, tartunnat pikkuhiljaa hiipuvat.

Sarajärvi muistuttaa maskien ja käsidesin käytön tärkeydestä. Edelleen kannattaa välttää myös suurempia tapahtumia ja väkimääriä. Ja jos jonkun kotona on yksikin henkilö altistuskaranteenissa, sinne ei oteta vieraita.

– Karanteenissa on paljon väkeä ja he hakeutuvat nyt herkästi näytteenottoon. Niinpä näytteenottoa on lisätty ja myös uusia näytteenottopaikkoja sovittu. On hienoa, että ihmiset sekä testauttavat itseään herkästi että hakevat rokotteita.

Näytteen voi antaa Limingan terveyskeskuksen lisäksi useammassa paikassa.

– Olem­me te­hos­ta­neet näyt­tee­not­to­ka­pa­si­teet­tia yh­teis­työs­sä Pih­la­ja­lin­nan kans­sa. Li­säk­si näyt­tee­not­toai­ko­ja on avoin­na Nord­Lab-ajan­va­rauk­ses­sa, ker­too pal­ve­lue­si­mies Ou­ti Kok­ko.

Tarkemmat ohjeet ajan varaamiseksi voit lukea tästä linkistä.

Koronarokotuksia liminkalaisille tarjotaan La­keus­ta­lon ensimmäisessä kerroksessa, osoit­tees­sa Li­min­gan­rait­ti 10 C. Lap­sil­le ja nuo­ril­le ro­ko­tuk­sia jär­jes­te­tään syyskuun 10. päivästä lähtien myös Li­min­gan­lah­den ja Tu­pok­sen kou­luil­la. Ro­ko­tu­sa­jan voivat varata kaikki yli 12 vuotta täyttäneet soittamalla nu­me­roon 08 5587 3890.

THL uutisoi tänään, että suurin osa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia. Erikoissairaanhoidon kuormitus on ollut viimeisten viikkojen aikana vakaa. Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia. Voit lukea koko THL:n artikkelin tästä linkistä.

THL:n lasten ja nuorten päivitetyt koronasivut löytyvät puolestaan tästä linkistä.