Rakennusinsinööri Silja Syri työmaakäynnillä Limingan urheiluhallilla.

Uuden urheiluhallin rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti: ”Lajiominaisuudet ja esteettömyys on huomioitu monipuolisesti”

– Urheiluhallin rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa ja se on tarkoitus ottaa käyttöön ensi kesänä. Hanke toteutetaan KVR-urakkana ja urakoitsijana toimii WasaGroup Oy, kertoo tekninen johtaja Simo Pöllänen.

Urheiluhalli on kooltaan noin 2900 neliömetriä ja sen kustannusarvio on 5 miljoonaa euroa. Halli mahdollistaa seuraavat lajit: salibandy, futsal, paini, judo, yleisurheilu, koripallo, lentopallo, telinevoimistelu ja sulkapallo.

Tekninen johtaja Simo Pöllänen osoittaa toisessa kerroksessa sijaitsevaa toimitsijatilaa.
Tekninen johtaja Simo Pöllänen kertoo, että rakentaminen on edennyt aikataulussa.

– Enitenhän tämä halli tulee palvelemaan koululaisliikunta ja urheiluseuratoimintaa. Seuroja kuulemalla eri lajiharjoittelun ominaisuudet on voitu huomioida jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

– Toisesta kerroksesta löytyvät katsomotilat, juoksusuora pituushyppykuoppineen, toimitsijatilat sekä tekniset tilat. Kahvila- ja infotiski toimii myös lipunmyyntipisteenä. Tilat soveltuvat hyvin myös koulujen juhliin ja vaikkapa messujen pitämiseen, kertoo rakennusinsinööri Silja Syri.

Limingan urheiluhallia rakennetaan
Rakennustyöt Limingan urheiluhallilla etenevät aikataulussa.

Hallin värimaailmaan arkkitehti on poiminut luontoteeman. Pelikenttien lattiaväriksi on valikoitunut sininen ja aulatiloissa nähdään rantakallion harmaata sekä hiekanväriä.

– Rantakaislan vihreää on hyödynnetty puolestaan aulan portaikossa.

Urheiluhallin toiminnallisuuksien toteuttamisen lähtökohtana on lajiominaisuuksien lisäksi ollut esteettömyys, jatkaa Laamanen.

– Toiseen kerrokseen on portaiden lisäksi kulkuyhteys hissillä. Inva-WC on keskeisellä paikalla, jolloin sen käyttö on kohtuullisen matkan päässä kaikista tiloista. Myös katsomon alla olevissa pukuhuoneissa on kaksi suihkullista inva-WC:tä.

Janne Laamanen urheiluhallin rakennustyömaalla.
Liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen kertoo, että uudessa urheiluhallissa on panostettu esteettömyyteen.

Alakerran ensimmäisen lohkon katsomoissa sijaitsee induktiosilmukka, joten kuulokojeen kanssa katsomossa kuulee avustetusti.

– Liikuntaesteisiä katsomopaikkoja on rakenteilla neljä, joista kaksi sijaitsee ensimmäisen kerroksen ensimmäisessä lohkossa ja loput kaksi toisen kerroksen päädyssä. Myös ovista kulkeminen toteutetaan kyynärkytkimillä, Syri lisää.

Urheiluhallin nimestä on käynnissä nimikilpailu.

Urheiluhallia rakennetaan Limingan kirkonkylällä liikuntapuiston yhteyteen.
Limingan urheiluhalli on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2021.